Svetsko prvenstvo u Francuskoj - Počinje drugi krug! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Svetsko prvenstvo u Francuskoj – Počinje drugi krug!

Svetsko prvenstvo u Francuskoj – Počinje drugi krug!

0 komentar

Danas počinje druga faza takmičenja na Svetskom prvenstvu u Francuskoj. U dve grupe, smešteno je 12 najboljih svetskih ekipa, od kojih će po četiri najbolje izboriti plasman u četvrtfinale. Ono što sigurno upada u oči, jeste podatak da su samo dve ekipe van Evrope uspele da se nađu u ovom drugom delu, Koreja i Angola. Imajući u vidu da su one iza sebe ostavile reprezentacije Austrije i Ukrajine, onda s pravom još jednom možemo podvući činjenicu da se u Evropi igra najbolji rukomet i da su evropska prvenstva daleko kvalitetnija od svetskh. Pre svega jer je kvalitet mnogo skoncentrisaniji.

O favoritima je nezahvalno govoriti. U Grupi A bi to mogli biti svetski šampiona Rusija, evropski šampion Norveška, domaćin Francuska, ali prvi deo takmičenja je pokazao da ni sa ostale tri reprezentacije nema šale. U svakom slučaju, borba za prva četiri mesta biće neizvesna do samog kraja.

 

  GRUPA A (MEC) G B
1.
RUSIJA 5 2
2. NORVEŠKA 6 2
3.
FRANCUSKA 2 2
4. HRVATSKA -2 0
5.
ANGOLA -6 0
6.
MAKEDONIJA -5 0
U grupi B, još neizvesnija situacija. Favoritkinje na papiru, reprezentacija Mađarske je nerešenim rezultatom u meču sa Španijom pokazala da nema izrazitog favorita. Vicešampion sveta, reprezentacija Rumunije je prenela dva boda iz grupe A pobedom na reprezentacijom Poljske, koja je izbacila srpsku reprezentaciju u baražu. Otpor Poljakinja našim istočnim komšinicama je pokazao da srpska reprezentacija u budućnosti ne bi smela da dozvoli da se ne plasira na ovakva takmičenja. Nemačka je najsilnije odigrala prvi deo šampionata, zabeležila sve tri pobede, dve protiv ozbiljnih reprezentacija Koreje i Ukrajine. Koliko mogu da pruže u kontinuitetu, videće se od danas. Na kraju, Koreja, reprezentacija koja može svakoga da pobedi, ali i od svakoga da izgubi. U infarkt utakmici, Koreja je za jedan gol bila bolja od Ukrajine, i time pokazala da može da skida ozbiljne evropske skalpove. Plasman u 1/4 finale bi bio veliki uspeh za ovu selekciju.
 

GRUPA B (DIŽON)

G B
1.
NEMAČKA 6 2
2.RUMUNIJA 5 2
3.
MAĐARSKA 01
4.ŠPANIJA 01
5.
POLJSKA -5 0
6.
KOREJA -6 0
Današnji program –
Grupa A
15:00 Hrvatska : Rusija (HRT2)
19:00 Francuska – Angola
21:20 Makedonija – Norveška
Grupa B
14:30 Rumunija – Koreja
18:30 Španija – Nemačka
20:30 Poljska – Mađarska
Ž.B

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.