Balkan-Handball.com

TRANSFER BOMBA: Marta Mange u Zaječaru!

marta mange golzalesKao bomba je odjeknula vest da će jedna od najboljih svetskih rukometašica, Špankinja, Marta Mange (28) svoju karijeru nastaviti u dresu ambicioznog srpskog šampiona, Zaječara, koji će u narednih nekoliko nedelja voditi veliku borbu za plasman u EHF Ligu šampiona. Nezadovoljna situacijom u svom klubu, danskom Esbjergu, najbolja igračica reprezentacije Španije, najavila je odlazak i pre kraja ugovora, a na to je reagovalo agilno rukovodstvo Zaječara i privolelo u svoje redove jednog od najpriznatijih bekova u svetu ženskog rukometa.

O kakvoj igračici je reč, najbolje govori podatak da je na Svetskom prvenstvu 2009. godine u Kini izabrana u idealnu postavu šampionata kao najbolji desni bek. Iako je desnoruka, fizičkim predispozicijama i tehničkim kvalitetima, može odgovoriti na sve tri bekovske pozicije. U danski Esbjerg je stigla 2007. godine za obeštećenje od 50.000 EUR i za kratko postala najbolja igračica kluba i miljenica navijača. Pre toga, nastupala je za špansku Ribarohu, sa kojom je osvojila dve šampionske titule i igrala u EHF Ligi šampiona, a karijeru je gradila i u Valensiji.

Vođa reprezentacije Španije, sa državnim timom, osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2008. godine u Makedoniji. Učestvovala je i na Olimpijskim Igrama 2004. godine u Atini.

Zaječarska publika je imala priliku da je upozna u kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo 2010 u Danskoj i Norveškoj, kada su Španija i Srbija, kao dve najbolje ekipe u grupi izborile plasman u Skandinaviju.

Iako su i pre dolaska Mange, "Amazonke" imale kao cilj plasman u Ligu šampiona, sa dolaskom ovog svetskog asa, šanse za tako nešto su mnogo realnije.

Balkan-Handball.com je imao već priliku da priča sa sjajnom španskom rukometašicom…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *