UPROPASTILE DEBI MARTINA: Srpkinje očitale lekciju Rumunkama - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet UPROPASTILE DEBI MARTINA: Srpkinje očitale lekciju Rumunkama

UPROPASTILE DEBI MARTINA: Srpkinje očitale lekciju Rumunkama

zika.bogdanovic
0 komentar

Ženska seniorska reprezentacija Srbije odlično je započela učešće na turniru u holandskom Ajndhovenu. Impresivnom igrom savladana je bronzana selekcija sa prošlog Svetskog prvenstva, Rumunija 23:19 (13:7) i tako nastavljen niz pobeda u 2016. godini započet u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se održava u decembru u Švedskoj.

Od samog starta su izabranice selektora Dragice Đurić pokazala dominaciju u odnosu na komšinice, koje je sa klupe po prvi put vodio jedan od najpoznatijih evropskih trenera, Španac, Ambroš Martin, koji je sa mađarskim Đerom dva puta osvajao EHF Ligu šampiona. Koliko je kvalitetna bila odbrana Srbije najbolje govori podatak da su Rumunke prvi gol postigle iz kontranapada u 12. minutu (4:1), a da je nakon vođstva naših devojaka 7:1, rumunski sastav postigao prvi gol iz pozicionog napada tek u 18. minutu!

SRBIJA – RUMUNIJA 23:19 (13:7)
Srbija: Radosavljević 4, Krpež Šlezak 7, Trifunović, Lavko 2,Kovačević, Prijović, Nedeljković, Risović, Tomković, Georgijev 1, Pop Lazić 5, Kolundžić, Đoković, Liščević 2, Petrović 1, Čolić, Dmitrović 1
Rumunija: Bučeski 1, Ćintoan 4, Ćiper 7, Dedu, Iguanu 1, Laslo 2, Manea, Neagu, Neagu, Perianu 1, Preda, Popa, Šuc, Tanasie 2, Tiron 1, Vojku.

Odlična na golu je bila Jovana Risović, a u kontrama precizne Krpež-Šlezak i Radosavljević. Rumunke su do 26. minuta smanjile na 10:7, ali je usledila serija Srbije 7:0 za velikih +10 – 17:7, deset minuta kasnije. Maksimalno vođstvo, Srpkinje su imale u 45. minutu – 22:11, kada je usledio i pad u igri devojaka u belim dresovima.

Rumunke su do kraja meča napravile seriju 8:1 i tako predupredile katastrofu na startu turnira.

Srbija se sastaje sa Holandijom u drugom kolu u petak od 18.30.

ĐURIĆ: Šteta što nije ubedljivije

Selektor Dragica Đurić:

  • Prioritet nam je bila odbrana i taj deo posla smo odradili kako treba. Šteta je što rezultat na kraju nije bio ubedljiviji jer smo vodili i 11 razlike. Međutim, nismo hteli da premorimo nosioce igre. Malo smo ih odmorili, uveli igračice koje nisu u prvom planu i razlika se istopila. Nadam se da smo sačuvali svežine da i u petak možemo da odigramo jednu utakmicu u jakom tempu.

Holandija…

  • Jako ozbiljna reprezentacija. Moraćemo mnogo da trčimo, brza su i kvalitetna selekcija. Potrudićemo se kao i danas da odigramo dobru odbranu i da im se suprostavimo njihovim oružjem – kontrom i polukontrom.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.