Viborg ostavio bod u Lajpcigu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Viborg ostavio bod u Lajpcigu!

Viborg ostavio bod u Lajpcigu!

0 komentar

 Posle poraza u Koprivnici u prošlom kolu, šampionke Evrope ni iz Lajpciga nisu odnele ceo plen. Nemačke šampionke su odigrale sjajnu utakmicu i više nego zasluženo izborile remi sa Viborgom 20-20(11-9).

Prvo poluvreme pripalo je domaćoj ekipi da bi gošće na startu drugog dela neutralisale tu prednost. Tada je počeo period igre gol za gol, a posle niza izjednačenja, u 52. minutu Lajpcig je ostao sa igračem manje što je Viborg je iskoristio i poveo prvo 17-18, da bi  odmah zatim Althaus na asistenciju Popović donela +2(17-19, 55.minut). Ista igračica zaradila je isključenje u sledećem napadu Lajpciga što su Nemice ubrzo valorizovale za 19-19 u 57 minutu.

 

Althaus se vratila u igru i još jednom pogodila za 19-20, ali je istom merom uzvratila i Rosler na drugoj strani za 20-20, na manje od dva minuta pre kraja.

Do kraja smo videli odbrane golmanki, prvo Schülke pa zatim i Haraldsen. Viborg je imao napad za pobedu, ali nije uspeo da ga realizuje zbog agresivne i koncentrisane odbrane koju su sastavile igračice Lajpciga. Uostalom takvu odbranu su igrale tokom čitavog susreta čime su omogućile da odličnu partiju na golu pruži Katja Schülke koja je tako izrasla u junakinju susreta. Takođe, lepa rola Poljakinje Kudlacz u finišu utakmice, dok su najefikasnije bile Müller sa 6 i Ommundsen sa 5 golova. U redovima Viborga Varzaru je pogodila 6 puta, dok je gol manje postigla Popović

 

Photo: mdr.de

 

 

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball