Vladleni Bobrovnikovoj dijagnostifikovano teško oboljenje - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Vladleni Bobrovnikovoj dijagnostifikovano teško oboljenje

Vladleni Bobrovnikovoj dijagnostifikovano teško oboljenje

zika.bogdanovic
0 komentar

Jedna od najboljih ruskih rukometašica, olimpijska šampionka i članica jedne od najboljih generacija u istoriji, Vladlena Bobrovnikova (35), govorila je o bolesti koja je sprečava da nastavi da igra rukomet za dokumentarni projekat Rostov Dona „Inside Rostov Don“.

„Poslednjih šest meseci život je za mene bio stalna borba. Simptome sam imala i pre Olimpijskih igara 2021. Ujutru kada ustanem imala sam ukočene kvadricepse, bilo je teško normalno hodati. Bilo je čudno, nisam mogla da razumem razlog zbog čega se to dešava“, rekla je nekadašnja rukometašica Kikinde i nastavila:

„Prošle sezone, na dan polufinala protiv Lade u Toljatiju, probudim se i osećam se kao da imam slomljenu šutersku ruku. Moramo da igramo – ali ne znam šta je sa mojom rukom! Bol je bio toliki da nisam mogao da podignem šolju kafe. Odeš na trening – neshvatljiv bol u kolenima. Ne mogu da skačem. Čak i na odmoru, bezt treninga, osećala sam veliko opterećenje. Lakat me odjednom toliko zaboli da ne mogu da ispravim ruku.“

Lekari su dijagnostifikovali Šarpov sindrom. Karakteriše ga zapaljenje vezivnog tkiva šaka, laktova i kolena.

„Plus su pronašli Rejnov sindrom. To je kada se krvni sudovi toliko stežu od stresa, hladnoće, da osećate grčeve. Beli prsti, čak i tokom utakmice. Uhvatim loptu, dodam je, ali osećam samo ruku, ne razumem šta imam u rukama.“

„Bila sam na tabletama, ali stanje se samo pogoršava. Bolest se ne leči, može se samo preneti u remisiju. Ona će uvek biti sa mnom. Niko nema takve bolesti u porodici, to je stečeno, a ne nasledno – rekla je Bobrobnikova.

Vladlena je jedina olimpijska šampionka u XXI veku koja je igrala u srpskom rukometu. Bila je članica Kikinde u sezoni 2009/2010, ali se ambiciozni projekat brzo raspao. Od 2012. godine igra u Rostovu. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball