Vreme je za bebe! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Vreme je za bebe!

Vreme je za bebe!

0 komentar

 Često nas rastuže vesti o povredama igračica koje po pravilu sa sobom nose kraće ili duže odsustvo sa terena. Srećom ima i drugih povoda za odsustvo, mnogo lepših, a najlepši povod je svakako iščekivanje trenutka kada se postaje majka i kada na svet dolaze bebe. Upravo iz tog razloga u narednoj sezoni nećemo imati prilike da na terenima širom Evrope, pa ni kasnije na Svetskom prvenstvu, uživamo u majstorijama, verovatno najboljeg para desnih bekova sveta predhodnih godina, Grit Jurak i Irine Bliznove.

Kapiten nemačke reprezentacije i rekorderka u broju odigranih mečeva i postignutih golova za nacionalni tim, Grit Jurak, obeležila je prošlu sezonu igrama u dresu Viborga sa kojim je stigla na krov Evrope i ponela priznanje najboljeg strelca, zameniće trčanje na terenu za lagane šetnje tokom narednih meseci. Viborg nije bio zatečen novonastalom situacijom, uostalom „veliki“ ništa ne rade neplanski, naprotiv,  još tokom prošle sezone obezbeđena je najbolja moguća alternativa u vidu Gorice Aćimović koja je iz Hipa došla u redove osvajačica Lige šampiona, a povratak Jurak na teren „ već“ je planiran za sezonu 2010/11.

Reprezentacija Rusije ima, i imaće najviše beba. Dvostruka osvajačica titule svetskog šampiona sa reprezentacijom Rusije, sa kojom ima i srebro sa Olimpijskih igara u Pekingu, Irina Bliznova posle puno problema sa povredama predhodne sezone, ni naredne neće puniti protivničke mreže u svom stilu. Umesto toga, koliko i do kad bude mogla, radiće sa decom u školi rukometa svog kluba – Lade iz Toljatija. Golmanka Marija Sidorova i pivotmenka Ljudmila Močalina vrlo brzo ce postati mame.

 A „klubu mama“ nedavno se pridružila i Rumunka u dresu Đera, Aurelia Bradeanu koja se porodila početkom juna, ali navijači rumunske reprezentacije i Đera već sa nestrpljenjem očekuju njen povratak na teren.   

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball