Balkan-Handball.com

Vrnjačka Banja u grupi sa Patrom, Sasarijem i Brilom!

 Danas je u Beču održan žreb kvalifikacionih turnira Lige šampiona za sezonu 2009-10 u konkurenciji rukometašica. Prvak Srbije Vrnjačka Banja, kao i Naisa prošle sezone, počinje kvalifikacije od najnižeg stepenika, odnosno od prvog kvalifikacionog turnira. Za prolaz na drugi  turnir prvak Srbije treba da zauzme jedno od prva dva mesta u grupi u konkurenciji grčke Patre, italijanskog Sasarija i švajcarskog Brila.

Slovenačka Olimpija takmičenje počinje u drugom krugu kvalifikacija kada će u konkurenciji ruske Zvezde, Bratislave i drugoplasirane ekipe grupe B sa prvog turnira, probati da izbori plasman u TOP 16 fazu.

U prvoj rundi kvalifikacija učestvuje sedam ekipa podeljenih u dve grupe koji će se na trodnevnom turniru boriti za prolaz u drugu rundu. Dve prvoplasirane ekipe idu u drugu rundu kvalifikacija čije su grupe takođe određene. Ekipe koje nisu prošle dalje nastavljaju takmičenje u drugoj rundi EHF Kupa, a turniri se igraju od 4.do 6.septembra.

Grupa A

AC Ormi-Loux Patras
ORK Vrnjacka Banja
HC Sassari
LC Brühl Handball


Grupa B
Maliye Milli Piyango SK
Madeira Andebol SAD
VOC Amsterdam

Drugi krug kvalifikacija će proći samo 4 klupa pošto samo pobednici grupa obezbeđuju plasman u glavnu fazu Lige šampiona. Turniri se igraju od 2.do.4.oktobra.

Grupa 1
C.S. Rul.-Urban Brasov
Byasen HE
SPR Lublin SSA
drugoplasirani grupe A
Grupa 2
Zvezda Zvenigorod
RK Olimpija
SKP Bratislava
drugoplasirani grupe B

Grupa 3
Budapest Bank FTC
FCK Handbold
HC "Smart"
pobednik grupe A
Grupa 4
Aalborg DH
Balonmano Parc Sagunt
Metz Handball
pobednik grupe B

 

Na osnovu rang liste EHF-a po rezultatima klubova direktan plasman u TOP 16 fazu Lige šampiona obezbedili su Krim, Podravka, Budućnost i Gjorče Petrov. Žreb glavne faze održaće se 24.juna.

Šešir 1

Viborg, Dinamo, Hipo i Đer

Šešir 2

Oltčim, Krim, Podravka i Larvik

Šešir 3

Budućnost, Lajpcig, Gjorče Petrov i Itxako

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *