Balkan-Handball.com

Zvanično: Danska i Brazil pred praznim tribinama zbog koronavirusa

Danska rukometna federacija objavila je da će ženska reprezentacija u martu pred praznim tribinama ukrstiti koplja sa Brazilom. Nakon konsultacija i dogovora sa premijerom doneta je takva odluka, a vlasnicima karata biće refundiran novac.  Sve kako bi se sprečilo širenje koronavirusa. 

Pored toga, premijer Mete Fredriksen rešio je da budu zabranjena sva okupljanja sa više od 1.000 ljudi. Naravno kako bi se zaustavila infekcija.

To će imati uticaja i na dansko prvenstvo, te će utakmice u okviru HTH Lige, Primo Turs lige i 1. divizije u Martu biti ograničene na 1.000 gledalaca.

Pored toga očekuje se i pomeranje Santander fajnal-fora iz istog razloga, a kako kaže sportski direktor danskog rukometnog saveza Morten Henriksen žao nam je, ali je ozbiljnost u ovim momentima najvažnija.

  • Žao nam je što će reprezentacije igrati pred praznim tribinama, kako zbog igrača tako i zbog publike koji su se radovali meču i debiju Jespera Jensena na klupi ženske reprezentacije. Istovremeno ozbiljno shvatamo preporuke i naravno sledimo smernice vlasti.

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *