Balkan-Handball.com

NOVI SRPSKI VUNDERKIND, Stefan Dodić – 16 godina i pet golova Vardaru

Sa 15 godina i sedam meseci postigao je svoje prve golove u EHF Ligi šampiona protiv Čehovskih medveda, a start nove sezone pokazuje da se talenat polako uobličava u kvalitet. Mladi Vranjanac, levi bek skopskog Metalurga, Stefan Dodić, postigao je pet golova u porazu svog tima od aktuelnog osvajača EHF Lige šampiona Vardara u borbi za Super Kup Makedonije – 24:26.

Pionirski reprezentativac Srbije pružio je nesvakidašnju partiju za dečaka njegovih godina,  s obzirom da je rođen 13. marta 2003. godine i tako nagovestio da će ove sezone biti jedan od glavnih aduta u mladom sastavu trenera Damira Stojanovića.

U Srbiji, i dalje, talenata ima, rastu kao pečurke posle kiše, ali sve češće zarad ličnog napretka, odlučuju se da što ranije napuste zemlju. Takvi su primeri klinaca poput Sunajka, Borzaša, Ilića, Cenića, koji su već na startu svojih karijera postali pečalbari.

Za vrhunsku karijeru potrebno je mnogo zdravlja i sreće, a nadamo se da će upravo to i imati Stefan u godinama koje će ga formirati.

FOTO: RK Metalurg

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *