Balkan Handball

Predsednik RSS, Velimir Marjanović: "Želimo medalju i na ženskom SP 2013"

 U Beogradu je održana Skupština Rukometnog saveza Srbije na kojoj su čelni ljudi srpskog rukometa, generalni sekretar, Božidar Đurković i predsednik UO, Velimir Marjanović, govorili o uspešno organizovanom EHF EURO 2012:

– Dobili smo najviše ocene od Evropske rukometne Federacije. Sva tri aspekta su u potpunosti uspela. Organizaciono, finansijski i rezultatski možemo biti veoma zadovoljni – istakao je prvi operativac Saveza, Božidar Đurković, koji je detaljno govorio o svemu urađenom pre i za vreme EHF EURO 2012, što je bilo propraćeno i trominutnim filmom o samom takmičenju.

Đurković je izneo i organizacionu šemu Svetskog prvenstva za žene decembra 2013. godine i naveo da će biti malo lakše , s obzirom da standardi IHF-a nisu tako visoki kao EHF-a.

Predsednik UO RSS, Velimir Marjanović je pohvalio sve što je rađeno u vezi EHF EURO 2012 i istakao da bi se i od ženske reprezentacije mogao očekivati isti uspeh na SP 2013:

– Utakmice sa Rumunijom su pokazale jedan novi kvalitet ženske reprezentacije. Sledi Evropsko prvenstvo u Holandiji, na kojem bi trebalo napraviti najbolji mogući rezultat, a svi se nadamo da će na SP 2013 reprezentacija uspeti da dođe do medalje – rekao je Marjanović i osvrnuo se i na problematiku SEHA lige, u kojoj je članstvo RSS-a ostao zamrznuto:

– Niko od nas ne može da traži izmenu kalendara takmičenja. Nije realno da se naši klubovi priključuju naknadno u završnicu Super lige, jer nas to može dovesti u situaciju, kakvu imamo ove sezone, da ekipa, koja bi takmičenje završila na osmom i desetom mestu, uzme mesto nekome i igra plej-of, samo zato što učestvuje u SEHA ligi. Govori se u medijima da bi mi trebali da se prilagodimo SEHA ligi. Mislim da ona treba da se prilagodi nama, jer smo mi sada regionalni lideri. Na stranu to što želimo da naši klubovi budu u vrhu te lige, a ne da budu na začelju, kao što je sada slučaj. NAšeg šampiona malo deli od direktnog učešća u EHF Ligi šampiona i nadamo se da ćemo i u tome uspeti, iako je to izgledalo nerealno pre par godina. I Metalurg je pre par godina gubio sve utakmice, pa pobedio dve, a danas igra TOP 16 – rekao je Marjanović i dodao:

– SEHA treba da nam posluži kao dopuna našeg sistema takmičenja. Moramo i mi na UO raditi vrlo oprezno. Nećemo se voditi nečijim interesima sa strane, nego čuvati naš interes, koji smo uspešno branili prethodnih šest godina. Ne želimo da budemo topovska đulad za podizanje nečijeg tuđeg kvaliteta – jasan je bio Marjanović.