Balkan-Handball.com

Zakuvalo se u Skoplju – Ostavka zbog slučaja „Stoilov“

Nekako s proleća podigne se temperatura u makedonskom rukometu, čim raspodela trofeja dođe na red. Tako su „strelice“ posle SEHA okršaja, prenesene i na domaći šampionat, gde je prvo Metalurg „zatvorio“ halu za navijače Vardara u prvenstvenom meču, da bi „crveno-crni“ učinili isto pred polufinalni duel Kupa Makedonije, koji je na programu sutra (subota). Novo neslaganje dva kluba, vezano je za ostavku predstavnika Metalurga u takmičarskoj komisiji RFM-a, Filipa Hristova, vezano za neslaganje oko rešenja slučaja „Stoilov“.

Naime, takmičarska komisija, kaznila je pivotmena makedonske reprezentacije i Vardara, Stojančeta Stoilova, sa tri utakmice zabrane igranja nakon nesvakidašnjeg incidenta u Strumici, „patosiranja“ sudije u poslednjem napadu meča koji je završen remijem. Takva odluka TK o incidentu koji je obišao čitav rukometni svez, „ohladila“ je makedonskog reprezentativca, taman do odlučujućih mečeva sa šampionom sa „Autokomande“, koji će odlučiti o trofejima u prvenstvu i Kupu ove sezone…

– Smatram da je odluka donesena u vezi kazne igrača Vardara, Stojančeta Stoilova, u celosti pogrešna i nepotkrepljena disciplinskim pravilnikom RFM, kosi se sa statutom organizacije i mojim ličnim shvatanjem rukometnog sporta i fer pleja – obrazložio je Hristov svoju odluku.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *