Balkan Handball

EHF kup: Dobar otpor Ribnice u Francuskoj, Nenadić i Crnogorci dominirali u Danskoj!

Jedini predstavnik regiona u grupnoj fazi EHF kupa, slovenačka Ribnica, doživela je i četvrti poraz u drugom po snazi evropskom klupskom takmičenju.  Izabranici Roberta Beguša položili su oružje u Francuskoj pred favorizovanim San Rafaelom 26:22 (15:14), ali su ostavili odličan utisak, bolji nego u prethodnoj rundi kada su od istog rivala poraženi na svom terenu.

Najefikasniji u poraženim redovima bili su Grebenc, Kulenović i Nosan sa po četiri gola (svi bez promašaja), dok je u redovima predstavnika zemlje svetskog šampiona najčešće pogađao Košeto (7), ispred Sarmienta (5).

U drugom meču grupe A, Fukse Berlin je sačuvao stoprocentan učinak trijumfom u Danskoj protiv GOG-a 31:26, uz čak 10 golova Petra Nenadića, i dva Krešimira Kozine.

Još jedan nemački predstavnik je maksimalan – Gepingen je ostvario i četvrtu pobedu u grupi B, na svom terenu protiv Mitjilanda 31:23, dok je Granoljers u Španiji lako porazio Porto 33:22.  Gepingen ima osam, Granoljers četiri, a Mitjiland i Porto po dva boda.

Vrlo važan trijumf u gostima ostvarila je mađarska Tatabanja, protiv KIF Kolding Kopenhagena 26:29. Briljirali su Crnogorci Miloš Vujović sa osam, i Miloš Božović sa sedam golova. U drugom meču grupe C, Magdeburg je deklasirao izraelski Makabi sa 42:24. Nemanja Zelenović je postigao četiri gola, koliko i Novak Bošković na drugoj strani. Magdeburg sada ima sedam golova, Tatabanja šest, Kopenhagen tri , dok je Makabi bez poena.

Neizvesno je u grupi D – Melsungen je pobedio Anaitasunu 28:22 (Rnić 4), a Benfika (Luka Raković 5) teškom mukom finski Koks na svom terenu. Nemci i Portugalci imaju po šest bodova, Španci četiri, dok su Finci otpisani bez poena.