Balkan Handball

Belorusi moraju da napadnu Hrvate, Ivić: Nema mesta za euforiju

Hrvatska je odradila solidan posao u prva dva meča SP 2017 u Ruanu. Mađarska je poražena u ritmu kakav se očekuje od „Kauboja“, a već večeras od 20.45 sledi ranjena Belorusija, koja je porazom od Čilea 28:32 i bledom pobedom nad Saudijskom Arabijom 29:26 praktično došla u situaciju da mora da nađe pobedu u naredna tri meča sa evropskim selekcijama –Hrvatskom, Mađarskom i Nemačkom. 

KAUBOJI NAILAZE: Igrači iz drugog plana smirili hrvatske živce

Naravno, to izabranike Željka Babića, koji dobro poznaje beloruski sastav budući da je bio trener Meškova iz Bresta, ne interesuje. Jedan od njih je junak pobede nad Mađarima, golman Filip Ivić:

  • Iza nas je teška i zanimljiva utakmica protiv Mađarske. Mađari su na stisli u prvom poluvremenu, a mi smo imali mnogo promašenih šuteva. U drugom dijelu smo obranu digli na viši nivo, stisnuli smo sredinu i zasluženo smo pobijedili –rekao je golman poljskog Kielcea i najavio Beloruse:
  • Bjelorusija nije nimalo lagan protivnik. Danas svi igraju rukomet i sigurno neće biti lako. Imamo slobodan dan da se dobro pripremimo i odradimo još jedan trening. Turnir je dugačak i nema mjesta za euforiju, ali mislim da s ovakvom igrom i još ponekim popravcima u napadu i obrani možemo daleko dogurati. Znam dosta igrača iz Meškov Bresta, kako igraju, ali uz dobru analizu s Venijom mislim da ćemo se i mi vratari dobro pripremiti” – zaključio je „Karate Kid“.

FOTO: Jozo Čabraja, HRS

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *