KOLUMNA ŽARKA ŠEŠUMA: Pravo uživanje - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize KOLUMNA ŽARKA ŠEŠUMA: Pravo uživanje

KOLUMNA ŽARKA ŠEŠUMA: Pravo uživanje

zika.bogdanovic
0 komentar

Možemo reći da su polufinalne utakmice koje ćemo gledati očekivane, ali opet do poslednjeg kola bilo je izuzetno neizvesno. Da je Švedska dobila Poljsku bilo bi još dramatičnije, mada mislim da bi u svakom slučaju Hrvatska izborila polufinale, to je svakako zaslužila svojim igrama na ovom Evropskom prvenstvu. U odlučujućoj utakmici nadigrali su Poljsku koja je bila u naletu, čak i vodila, ali ne sećam se da je ikada do sada Hrvatska imala problema sa Poljskom.

Na drugoj strani Danci su mogli da odmaraju glavne igače poslednje kolo, mnogo više da rotiraju i probaju igrače koji nisu imali prilike da pokažu sve što znaju. Vilbek je to i uradio, ali nošeni publikom i euforijom u hali, a pre svega kvalitetom i dugačkom klupom, bez problema su dobili reprezentaciju Islanda. Pobedu su ostvarili na isti način kao i sve do sada i sa prvog mesta idu u meč sa Hrvatskom. Danci su favoriti, ali sigurno im neće biti lako, čak šta više mislim da će do poslednjeg minuta biti neizvesno i da će se pobednik naslutiti tek na samom kraju meča. Duvnjak je u prethodnoj sezoni osvojio Ligu šampiona, proglašen je za MVP-ja final four-a i izabran je za najboljeg rukometaša na svetu u prethodnoj sezoni, siguran sam da ima jak motiv koji će umeti da iskoristi ali i da prenese na saigrače.

Španci su sami odlučivali o polufinalu i odlučili su u svoju korist! Mišljenje je da su Francuzi na ovom prvenstvu dominantni kao i prethodnih godina, ali protiv Španije – ne bih im dao toliku prednost! Odmorniji jesu sigurno,ali španska taktika, neugodna odbrana i činjenica da nemaju teret favorita može da im pomogne.

Svi bi želeli finale Francuska – Danska, a moram priznati da i ja spadam u tu grupu. Po prikazanoj igri to bi bilo i najrealnije, a bilo bi izuzetno zanimljivo videti kako bi se Danska nosila sa ekipom koja je toliko puta pobedjivala domaćine u uzavreloj atmosferi domaćeg terena, ali ko može da otpiše rukometne sile kakve su Hrvatska i Španija!

Još zanimljivih utakmica nas čeka, gledanje će predstavljati pravo uživanje u rukometu za sve ljubitelje ovog sporta! Lep rukometni vikend vam želim!

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball