ALEN BLAŽEVIĆ (Pik Seged) PRED RASPLET SEZONE: Berlin najteži protivnik - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje ALEN BLAŽEVIĆ (Pik Seged) PRED RASPLET SEZONE: Berlin najteži protivnik

ALEN BLAŽEVIĆ (Pik Seged) PRED RASPLET SEZONE: Berlin najteži protivnik

Marko Marjanović
0 komentar

Hrvatski internacionalac Alen Blažević (28)već tri sezone uspešno brani boje Pik Segeda. Gorostas iz Našica postao je nezamenljiv šraf u odbrani mađarskog vicešampiona, što je i razumljivo ako uzmemo u obzir njegov gabarit – dva metra i 110 kilograma. Snažni levi bek afirmaciju je stekao u svom gradu, u ekipi Nekse-a. Pre nešto više od mesec dana napunio je 28 godina, a sredinu ne planira da promeni pre 30-e.  17-og i možda 18-og maja, imaće priliku da se u “Lisičjoj jazbini” bori za evro trofej, ali pre toga Pik Seged očekuje borba za titulu protiv Vesprema.

Lep uspeh ostvarili ste plasmanom na završnicu EHF Kupa. Koliko je za klub ove sezone značajno to takmičnje?

Svi u klubu smo presrećni plasmanom na F4, rezultatom koji je vrlo važan za čitav grad. Da to nismo učinili, bio bi to veliki neupeh, s obzirom na to da imamo odličan tim i koliko smo truda uložili.

Polufinale protiv Berlina?

Po mom mišljenju, dobili smo najtežeg mogućeg protivnika u polufinalu, ne samo zbog domaćeg terena. Očekujem tešku, tvrdu, borbenu utakmicu. Mi ćemo se sigurno dobro spremiti i proučiti njihovu igru. Iskreno verujem da možemo u finale.

Nedavno ste u finalu  mađarskog kupa poraženi od Vesprema, a u sredu kreće i borba za titulu (razgovor vođen pre meča). Koliko je Pik Seged daleko od svog najvećeg rivala i da li ima kvalitet da ove sezone postane šampion?

Vesprem je definitivno jedna od najboljih ekipa na Svetu. Jako je teško suprotstaviti im se, jer sa svih strana preti opasnost i ne znate na koji način će vas napasti. Svoj kvalitet dokazali su plasmanom u Keln na F4 Lige šampiona. Mi im jesmo ove sezone prišli korak bliže, ali naravno da su oni i dalje favoriti, a imaju i prednost domaćeg terena. U sredu je prvi meč, idemo na sve ili ništa. Moramo iskoristiti svaku priliku koja se ukaže.

Huan Karlos Pastor je jedan od renomiranijih trenera Evrope. Kakva je tvoja saradnja sa njim?

Moja saradnja sa Pastorom je odlična. On je jedan poseban trener, drugačiji. Vrhunski taktičar, jako zahtevan u taktičkim prohtevima, kako u odbrani, tako i u napadu. Od trenutka kada je stigao u klub, svo svoje znanje o rukometu morali smo zaboraviti i krenuti ispočetka sa nekom novom igrom. Bilo je jako naporno, ali  su nakon određenog vremena sve te novine slegle. Sada već sve ide automatski.

Spremaju se velika pojačanja za sledeću sezonu, za sada su sigurni Višomirski, Siera i Kalman.

Mora tako da bude. Kvalitetna  pojačanja su nam neophodna za borbu sa Vespremom i za  takmičenje u Evropi. Kada sam dolazio u klub, rekli su mi da će on rasti iz godine u godinu. To se pokazalo istinitim i ove sezone, a očigledno će tako biti i u budućnosti.

Postao si stub odbrane u ekipi.

Ja sam igrom slučaja postao specijalac za defanzivu. Prihvatio sam to, nastavio sam da radim, ali se još uvek nisam oprostio od napada. Još uvek se nadam da ću i u toj fazi igre dobiti svoju šansu. Boriću se za to.

Jesi li zadovoljan u Mađarskoj, kakvi su  planovi za budućnost?

Jako sam srećan i zadovoljan u Mađarskoj, dolazak ovde bio je pravi potez. Moji planovi su uz Pik Seged još dve godine – sa osmehom završava Alen Blažević razgovor za Balkan Handball.com

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball