CRTICE IZ LISABONA: Šampioni i ranjenici - "Gari, dosta je bilo" - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize CRTICE IZ LISABONA: Šampioni i ranjenici – „Gari, dosta je bilo“

CRTICE IZ LISABONA: Šampioni i ranjenici – „Gari, dosta je bilo“

zika.bogdanovic
0 komentar

IZ LISABONA: Žika Bogdanović

Vicešampioni svojih zemalja i najbolji tim na svetu ove sezone sudariće se u borbi za prvi od dva najvažnija trofeja u evropskom klupskom rukometu. Prava egzotika biće finalni turnir EHF Lige Evrope u Lisabonu u moru sličnih ili istih „bier und wurst“ događaja po Nemačkoj unazad deset godina i nadamo se da će to Portugalci prepoznati i podržati, makar svoje momke, pa da će tribine Altice Arene, tih 12.500 sedišta biti ispunjeno i stvoriti pravi štimung za igranje.

Tri učesnika ostalo je bez titula u nacionalnim šampionatima u poslednjih nekoliko dana. Našičani su u padu forme unazad par nedelja. čini se od kako su izbacili GOG u četvrtfinalu EHF Lige Evrope. Da li je ona bakljada i doček u Našicama posle istorijskog uspeha u Danskoj i plasmana na F4 bila i vrhunac, ostaje da vidimo, tek serija utakmica protiv Zagreba uz odrednicu da je novi-stari šampion bio bolji i fokusiraniji, mogla je biti i zanimljivija, a to je zavisilo od Nexe-a. Da li će Nexe opet može gore u poslednjem vikendu sezone odlučivaće dnevna forma, inspiracija, jer vremena za veliku pripremu nije bilo. Zavisiće i od zdravlja Jaganjca i Vejina.

Finalni turnir Lige Evrope, nije do sada  bio mesto, poput Lige šampiona, gde autsajderi pobeđuju. Drugi po kvalitetu evropski kup je odrednica za onu čuveni Garija Linekera da „svi igraju, a na kraju pobede Nemci“, pa tako znamo da su ga samo oni i osvajali, osim Pik Segeda koji je iznenadio jedne sezone, davno, davno. Magdeburg treba da overi titulu u Nemačkoj protiv Balingena u četvrtak, ima prvu meč loptu, možda glava bude u tome, velika je to stvar. Ove sezone su imali lufta, sledeće kada budu igrali Ligu šampiona, biće lovina, više neće biti lovci, kao što su sada oni radili sa izmučenim Kilom i Flensburgom. Sada su još na medenom mesecu.

S druge strane, Visla i Benfika. To će biti prava poslastica. Dva španska trenera. Đorđić i Kosorotov. Pare na Vislu, ali kada se ne bi igralo u gradu gde se titule slave na Pombalu. Benfika je bila blizu da ove sezone dođe do titule, Visla joooš bliže, sve ste videli, pet crvenih kartona, jedna lopta, tri puta manji budžet od Kielcea. Ranjeni i jedni i drugi. Finale će zaceliti dosta toga i verovatno ih pogurati ka „wild-cardu“.

Uživajte u rukometu!

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball