KOLUMNA: Kada Srbin šalje u političare... - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize KOLUMNA: Kada Srbin šalje u političare…

KOLUMNA: Kada Srbin šalje u političare…

zika.bogdanovic
1 komentar

Ima Rambo Amadeus jednu pesmu na novom albumu „Vrh DNA“, ali zbog eksplicitnosti teksta izdvojiću samo prvu rečenicu: „E moj Rambo, ostara se“. Dođosmo do kraja još jednog olimpijskog ciklusa. Kada je krenuo, sastavi su bili puni momaka rođenih s kraja sedamdesetih, sad ih je sve manje a devedesete su ušle u modu. Da godine prolaze,  u mom slučaju, najbolje vidim čitanjem rostera ekipa.

Vreme ne može da zaustavimo, ali ni uspomene. Tako me je negde oko pola 5 iz sna probudila jedna, koju sam morao da stavim na papir još jedanput…

…Nismo bili u šalovima i rukavicama kao sada, tačnije, uživali smo u aprilskom suncu Alikantea, a dar je došao sa neba, odakle je sletela lopta Darka Stanića pravo u ruke Ivana Nikčevića. Poljaci su imali kartu za London u džepu, ali su je Mojkovčanin i Nikšićanin otrgli u poslednjem napadu, okončali eru Bogdana Vente, a Srbiji doneli Olimpijske Igre. Sećam se, ostali smo zbunjeni na tribinama, još uvek neshvatajući šta su Poljaci uradili, šta je Stanić odbranio i kako je ta lopta stigla do Nikčevića koji je zabio za veliki remi, kasnije, dovoljan za OI.

Onda se Oržehovski svetio u Saragosi na početku ere Mihaela Biglera zabivši u „prvi ugao“ mreže srpskog „ministra“, ali je njemu i njegovim drugarima „belim orlovima“ vraćeno u Orhusu, isto tako, u infarkt završnici.

Neka takva bude i ova, petnaeste noći leta 2016. Biće 15.000 Poljaka na 16 momaka, stručni štab, nešto novinara i navijača u „Tauron Areni“. Orlovi su naterali Bogdana Ventu, te 2012. godine, da shvati da je vreme da promeni profesiju (sada je političar u Evropskom parlamentu). Da li i Mihael Bigler može krenuti „novim putem“ posle obračuna sa Srbima, znaćemo oko 22 časa.

Pritisak sa tribina neće imati Ivica Obrvan i njegovi momci, ali pitalica „da li ući u tuču sa Francuzima?“ ili sve snage usmeriti ka dva duela koja opredeljuju plasman u drugu fazu protiv Poljaka i Srba, biće aktuelna ovog prvog dana Evropskog prvenstva 2016.

Hrvatska ima svakako najlakši posao. Belorusija je stari poznanik, mušterija koja retko kada proizvodi stres boljima od sebe. Napredovali su SEHA Belorusi od prvog pojavljivanja na SP 2013 u Saragosi, ali ne verujem i dovoljno, da se i ovakva „nova Hrvatska“ kako ju je nazvao Željko Babić, uplaši…

Srećno svima!

Možda vam se dopadne

1 komentar

Nikola 15/01/2016 - 11:20

Crna Gora…zašto nije dat osvrt???

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball