KOLUMNA ALEKSANDRA BRKOVIĆA: Na na na na na na na na, Liga šampiona - Only for Fanatics and Hedonists - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize KOLUMNA ALEKSANDRA BRKOVIĆA: Na na na na na na na na, Liga šampiona – Only for Fanatics and Hedonists

KOLUMNA ALEKSANDRA BRKOVIĆA: Na na na na na na na na, Liga šampiona – Only for Fanatics and Hedonists

zika.bogdanovic
0 komentar

Poštovani čitaoci, dobar dan! Počela je nova sezona Lige Šampiona u rukometu. Tokom narednih sedam meseci očekuje vas puno uzbudljivog i atraktivnog rukometa sa promenljivim tehničkim greškama i lošim pasovima, dok je na većini utakmica očekivan pljusak golova.

Kao zaljubljenik, fanatik ili rukometni hedonista, kako god, dao sam sebi oduška da na ovakav način najavim predstojeću sezonu Lige Šampiona, nažalost ohrabren time da osim na specijalizovanim sajtovima za rukomet, nigde nisam pročitao ni kratku vest o početku ovog vrhunskog takmičenja. S obzirom da pre svega mislim na srpske elektronske medije, svestan sam i toga da nemamo predstavnika niti u jednoj konkurenciji, ali nemamo ni u nekim drugim sportovima koji se pominju „na sva usta“. Ali, bez kukanja, ajde da se malo bavimo muškom sezonom koja nam dolazi.

Ako pričamo o nekom ex-yu regionu, igrača jako puno, a klubova nikad manje. Makedonija, Hrvatska, Srbija, BiH i Crna Gora na nivou prošle sezone dok Slovenija ima jednu ekipu manje. Ovako napisano deluje kao da ima 6,7 ekipa u grupnoj fazi, u stvari sa pomenutim Slovencima, znamo svi samo 4. Na jugu vreme stabilno iliti Metalurg i Vardar opet tu, u Hrvatskoj takođe stabilno, s’tim što se u Zagrebu oseća neki prijatan miris gasa (ili plina kako kome prija), u Sloveniji kao što rekoh promenljivo, jer duva neki čudan vetar iz Beča, dok u ostalim republikama, državama kako god temperatura oko nule mada svi sumnjamo da je debeli minus, ali kao i obično metereolozi ulepšavaju sliku, da ne kažem – lažu.

Uz puno navijačkih strasti koje nas okružuju, realno, svi najviše očekuju od Vardara sa zvučnim pojačanjima od letos, mada se u sudarima sa Segedom i posebno Vespremom još vidi da stvari nisu legle na svoje mesto, jer su ambicije visoke, posebno nakon dobrog izdanja iz prethodne sezone, sa, na papiru, slabijom ekipom. Metalurg je popunio ekipu sa mladim, super talentovanim igračima i u situaciji gde su finansije problematične ili ograničene, takav potez je uvek dobitak kako god da se završi. Najave o Stanićevom povratku u tim, oporavljeni Naumče i ceo kostur od prošle sezone, fanovima tima sa skopske „Autokomande“ daje za pravo da opet sanjaju velike snove, što u Evropi, što u regionu i na lokalu. Celje je vratilo domaću krunu i u ovu sezonu ulazi sa kako kažu najmlađim timom ikada. Dobar epitet za skidanje pritiska, ali celjska publika pamti vrhunske momente i visoke kriterijume ne spušta pa će celom klubu učešće u jednoj jako teškoj grupi biti veliki izazov. Zagreb, čini se, dovođenjem Vujovića za trenera, ponovo ide ka velikim transferima, očigledno sa finansijskom potporom novog sponzora. Priča se o 2 miliona za dve sezone, što je, ako je tačno, odličan budžet. Kada vrate dugove (ko ih danas nema) biće tu para i za pojačanja. Uz sve ono dobro i talentovano što je već tamo, Zagreb ima lepu šansu da za godinu, dve opet bude u Top 8 LŠ. Ovosezonska grupa nije nimalo laka, ali ako izuzmemo Kil i PSŽ, ostale 4 ekipe treba da se rasporede od trećeg do šestog mesta.

Favoriti su približno isti svake godine, po difoltu već Kil i Barsa, sve jači i sve bolji Vesprem, po imenima PSŽ i Kilce, a po običaju pojaviće se i neko Hamburg-Flensburg iznenađenje i ove sezone sigurno. U svakom slučaju imaće šta da se vidi na svakoj utakmici. U odnosu na sve ono što nas čeka od blago rečeno čudne LŠ, nadam se samo, sledeće sezone, u ovoj onda treba maksimalno uživati i pratiti je svim čulima, baš onako hedonistički.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball