KOLUMNA PRED KELN: Četiri istine - za jednu ćete čuti - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize KOLUMNA PRED KELN: Četiri istine – za jednu ćete čuti

KOLUMNA PRED KELN: Četiri istine – za jednu ćete čuti

zika.bogdanovic
0 komentar

PIŠE: ŽIKA BOGDANOVIĆ

Kada dođe ta nedelja u kojoj treba krenuti za Keln, sve priče gube smisao. Kraj je sezone i sve smo ispucali, i igrači, mediji, navijači. Poslednje atome snage koristimo da izdržimo i ovaj vikend, jer je događanje u Lanxess Areni, sto puta rečeno, nešto što rukometu daje novu dimenziju.

To mesto koje svako ko voli rukomet mora da obiđe barem jednom u životu – konačno će videti tim sa prostora EX-YU. Makedonska rukometna euforija dobila je drugačiji obris nakon godina rivalstva Vardar i Metalurga. Svedenija je posle sezona u kojima su veliki rezultati postali – normala.

Više se niko ne iznenađuje pobedama, ma ko bio sa druge strane terena. To da svako svakoga može da pobedi, to je rukometni ZAKON na Sajmu u Kelnu, gde će se mešati sve boje i različiti jezici, pa i nemački, iako su se najbolje ekipe ove sezone potrudile da se navijači Kila – kojih će biti makar trećina dvorane, potpuno opuste ne brigajući za rezultat svog tima. Točilice će raditi u slavu rukometa i dobrog standarda.

U Kelnu nema favorita, ni autsajdera. To smo naučili iz pređašnjeg iskustva. Ne postoji scenario koji nije moguć.

Mene golicaju odgovori na četiri pitanja, jer kao neko sa zavidnim iskustvom boravka u gradu na Rajni, put do dvorane, press centra, mesta na tribini i miks zone znam da pronađem i sa povezom preko očiju.

Da li će pobediti onaj koji igra najbolji rukomet? Vardar.

Da li će pobediti onaj ko ima najbolje igrače? Pari Sen Žermen.

Da li će pobediti onaj koji dolazi sa svojim najslabijim rosterom u poslednjih deset godina, ali opet je tu kao dokaz da u rukometu 1+1 često nisu 2? Barselona.

I konačno, da li će pobediti onaj kome bi sve karte i nebo iznad Kelna trebalo da se otvori? Vesprem.

Možda je novinarima Keln svake godine, ali istorija se piše odmah i sada. Timuru Dibirovu je trebalo sedam godina da izbrendira patike za povratak u Lankses Arenu, u koju je na premijeri upao sa svojim Medvedima 2010. godine.

Neke utakmice se igraju samo jednom, a sve ostalo ostaje za anale i TV hroniku. Vreme se ne vraća. Naredni vikend se nikada neće ponoviti.

Još kad bi znali ko ima taj X faktor, ko će to da poludi, a od njegovog ludila i armija ljudi oko njega. Kada bi znali, pa da se obogatimo…  

FOTO: Jozo Čabraja

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball