Statistika govori: Rusija defanzivna sila, Holandija ima najbolji napad - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Statistika govori: Rusija defanzivna sila, Holandija ima najbolji napad

Statistika govori: Rusija defanzivna sila, Holandija ima najbolji napad

Uroš Samardžić
0 komentar

PIŠE: Ognjen Borjanović

Prva faza Svetskog prvenstva je prošlost, a sada dolazi ono pravo, ono što smo svi čekali! U narednoj rundi koplja će ukrstiti najbolje selekcije Sveta. U iščekivanju duela koji su na programu 8.12. pažnju ćemo usmeriti na statistiku, kako timsku tako i individualnu. Ko je najbolji strelac, koja reprezentacija je najčvršća u odbrani, a ko je najviše puta igrao sa igračem manje? Samo su neka pitanja na koje možete naći odgovore u nastavku teksta. Do sada je na prvenstvu viđeno 3169 golova, 1573 asistencije odnosno 1301 uspešna golmanska intervencija.

Statistike reprezentacija:

Što se tiče timova, po efikasnosti najviše su se izdvojile Holanđanke, koje su na pet utakmica postigle 179 golova, što je neverovatnih 35,6 po meču, a u stopu ih prate rivalke iz grupe Norvežanke sa 169 golova, odnosno 33,8. Najneefikasnija ekipa bila je Australija koja je postigla svega 53 gola, uz prosek 10,6. Najbolji procenat šuta ima Rusija 67%.

Srbija ja postigla 155, Crna Gora 137, a Slovenija 142.

Defanzivno najviše je pokazao Olimpijski prvak, odnosno Rusija, koja je primila svega 91 gol u dosadašnjim utakmicama što prosečno iznosi 18,2. Ujedno Ruskinje imaju i najbolju gol razliku +67. Posle tima sa severa Evrope, Danska i Francuska imaju najbolju odbranu, jer su obe ekipe primile po 100 golova do sada, odnosno 20 po meču. Defanziva reprezentacije Kube je najviše puta poklekla do sada, a one su prilime 223 gola, dakle po meču – 44,6.

Crna Gora je primila 123, Srbija 143, Slovenija 150.

Najviše žutih kartona imaju Rumunija i Argentina po deset, a najviše isključenja Crna Gora 31. Posle njih slede Rumunke sa 30. Najmanje javnih opomena ima Kazahstan, svega 1 žuti karton, dok su Norveška i Argentina najmanje puta imale isključenog igrača 14. Po jedan direktan crveni karton imaju Koreja, Crna Gora, Danska, Kongo i Španija.

Indivitualni učinci:

Tjaša Stanko, levi bek Slovenije najefikasnija je igračica prvenstva, pošto je do sada 45 puta tresla mrežu rivala, uz visok procenat od 66%. Prati je Korejka, Eun He Rju sa 43 gola, ali manjim procentom šuta 59%, dok je treća na listi Kristina Neagu sa 40, od čega je 19 iz sedmerca. Kapiten Rumunije je sa linije sedam metara ima učinak – 19/19. Što se tiče Crne Gore i Srbije, Crnogorke na listi predvodi Jovanka Radičević koja se 34 puta upisala u listu strelaca uz prosek 79%, a prati je Đurđina Jauković sa 21. Željka Nikolić je u redovima Srbije najefikasnija sa 20 golova, a jedan manje postigla je Kristina Liščević 19.

Najbolji asistent turira je Ruskinja Ana Vjahareva koja je upisala 32 asistencije, odmah iza nje je i Milena Raičević sa 30.Kada se saberu dodavanja za gol i precizni šutevi najbolja igračica Južne Koreje, Eun He Rju učestvovala je u 62 gola svoje reprezentacije, a Korejke su postigle 143. Tjaša Stanko prednjači u još jednom segmetnu,pošto je ukrala najviše lopti u dosadašnjim utakmicama – devet. Najbolji bloker je kapiten Rusije Ana Sen sa 22 uspešna zaustavljena šuta.

Golman koji se najviše iskazao intervencijama do sada je Viktorija Kalinina, još jenda Ruskinja koja se nalazi među najboljim igračicama turnira. Prosečno brani svaki drugi šut, odnosno 29/60. Nju u stopu prati Sandra Toft, golman koji je brilijantnom partijom u poslenjem kolu grupne faze, eliminisao Francusku iz takmičenja, a svoju selekciju Dansku, lansirao u novu grupu. Sandra Toft je odbranila 47 šuteva, od 112, te tako ima 40% uspešnih intervencija. Golman Srbije Katarina Tomašević najviše puta je sačuvala svoju mrežu kada su u putanju šutevi sa linije sedam metara, odnosno 7/15.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball