TEMA NEDELJE: Od tuče za TV prava do „crnog ekrana“ u Makedoniji – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

TEMA NEDELJE: Od tuče za TV prava do „crnog ekrana“ u Makedoniji

Od tuče za TV prava raznih televizija unazad godinama do „crnog ekrana“. Tako nekako mogla bi da se opiše zainteresovanost TV kuća u Makedoniji za praćenje EHF Lige šampiona. Odluka Makedonske RTV da ne kupi prava prenosa mečeva Vardara i Metalurga u EHF Ligi šampiona dovela je do velike polemike u javnosti iz koje se mogu izvući dve konstante – ogorčenost navijača koji nisu u mogućnosti da mečeve makedonskih timova prate preko regionalnog kablovskog kanala TV Arena Sport i nedostatak novca, kojim nacionalna TV pravda to što najpopularniji sport u državi i najuspešniji klubovi neće moći da budu viđeni na njihovim kanalima.

Ni ostale TV kuće nisu zainteresovane za kupovinu TV prava jer im je to u ovom trenutku preskupo.

„TV prava koštaju 120.000 evra, plus za svaku utakmicu morate imati devet kamera i reportažno vozilo, što izađe na kraju sezone ukupno 250.000 evra. Pri tom, sve to imate i na Areni. Da su i ekskluzivna prava, firme u Makedoniji ne žele da se oglašavaju, a tek ovako. Na kraju ćemo gledati samo satelitske programe i turske serije – objasnio je glavni i odgovorni urednik TV Telma, Aleksandar Kirovski, ono što muči makedonske medije u ovom trenutku.

Uz sve to, Vardar i Metalurg su obavezni da na ime troškova TV prava EHF-u uplate po 30.000 evra.

Ako se u zemlji, sa sigurno jednim od najvećih rejtinga kada je u pitanju gledanost mečeva EHF Lige šampiona, ne mogu prodati TV prava, onda je rukomet u ozbiljnom problemu.

S druge strane, vedrija strana priče je da bi na domaćim mečevima Vardara i Metalurga moglo biti više navijača…

3 Comments

 1. Marti

  21/09/2018 at 08:18

  LAZH, VELIKA LAZH… Uspesi Vardara i uspesi Ruskog magnata im smetaju…

 2. Nikola

  25/09/2018 at 00:19

  VEMERO JE ZASLUZAN ZA SVE OVO I NEK SE ZOVE SAD DRZAVA ,, TITANIK MACEDONIA ‘’

 3. Zoran

  26/09/2018 at 06:51

  what do u expect when ehf is just taking and not giving much back. just look at the ehf final 4 and how much each team is getting after a long and expensive season. i believe that the ehf final 4 winner gets ridiculous 500 000 euros, thats only enough for a club to pay his players for one month. tennis player can make more in one tournament than a whole handball team during 7-8 months ehf champions season. why do u think big handball clubs in the past closed their doors overnight? at this point investing in handball is not paying off in any way. ehf is a joke

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *