Balkan-Handball.com

DO HANDBALL #10 – Mile Isaković

Serijal video intervjua pod imenom DO HANDBALL #handball2thepeople nastavljen je razgovorom sa legendarnim Miletom Isakovićem. Član šabačke generacije „vanzemaljaca“, osvajač svetskog (1986) i olimpijskog (1984) zlata sa reprezentacijom Jugoslavije, dva Kupa šampiona sa Metaloplastikom, završio je igračku karijeru u francuskom Kreteju 1991. godine, a dve sezone kasnije, na klupi Marseja došao do najvećeg trofeja u trenerskoj karijeri – pehara Kupa pobednika Kupova.

Za Isakovićevo ime se vezuje i uticaj na razvoj karijere Džeksona Ričardsona sa kojim je radio u Marseju od 1991. do 1995. godine, ali i drugih francuskih rukometaša koji su kasnije postavili tamošnju reprezentaciju na vrh sveta.

Šta sada radi, kako gleda na svoj direktorski mandat u Metaloplastici od 2008. do 2016. godine, kako vidi budućnost srpskog rukometa i kako bi mogao da se nadomesti jaz u odnosu na vodeće zemlje, o ideji da se linije od 6 i 9 metara pomere na 7 i 10 u sklopu modifikacije rukometnih pravila, razvoju Džeksona Ričardsona, pogledajte u 30 minuta intervjua.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *