Makula ostaje u Flensburgu do 2023 - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Makula ostaje u Flensburgu do 2023

Makula ostaje u Flensburgu do 2023

zika.bogdanovic
0 komentar

PIŠE: Uroš Samardžić

Nemački Flensburg objavio je produžetak ugovora sa trenerom Maikom Makulom do 2023. godine. Prvobitno je ugorov nemačkog stručnjaka bio određen do narednog leta, ali, na obostrano zadovoljstvo saradnja je produžena. Makula je timu sa severa Nemačke doneo dugo očekivanu titulu, a ovo godine su na pragu da odbrane naslov šampiona. Pored uspeha u Bundesligi, Flensburg je stigao i do četvrtfinala EHF Lige šampiona, gde će odigrati dvomeč sa Vespremom.

Na konferenciji za medije, Makula se osvrnuo na sve ono što ga čini srećnim na severu, kako mnogi kažu, “najrukometnije” zemlje Sveta.

  • „Moja porodica i ja se osećamo veoma prijatno ovde u Flensburgu. Za mene SG je mnogo više od kluba ili poslodavca, ovo je moja druga porodica! Tokom uvodnih godina, i onih koje sam proveo kao pomoćni trener ove ekipe, imao sam priliku da proživim neke nezaboravne trenutke. Želim da nastavim ovu priču, da sarađujem sa ovim divnim timom, kao i sa celim klubom i naredne tri godine. Za mene je razvoj tima na prvom mestu, a samo zajedno možemo da načinimo sledeći korak!“

Majk Makula je u Flensburg stigao sada već davne 2012. godine, i to kao igrač. Zabeležio je 24 nastupa za taj tim, a onda se preselio kraj terena, postavši pomoćnik Ljubomira Vranješa. Nakon odlaska Vranješa u Flensburg 2017. godine, Makula je postao glavni trener, a ostaće zabeležen u istoriji i po tome što je u svojoj prvoj sezoni kao šef struke, doneo Flensburgu dugo čekanu titulu u domaćem šampionatu. Da je zadovoljstvo povodom potpisivanja novog ugovora obostrano, svedoče i reči generalnog direktora kluba, Dirka Šmeškea.

  • „Majk i njegov tim rade odličan posao, što je podvrdilo i osvajanje šampionata minule godine. Stoga, ovo je bila posebna brigna za nas i naš odbor, ali i velika želja da ga zadržimo na mestu glavnog trenera. Želimo da svi zajedno nastavimo ovu uspešnu saradnju.“ 

FOTO: Benjamin Nolte

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball