Balkan-Handball.com

Nikolaj Jakobsen digao glas: „Ograničiti napad na 40 sekundi“

Trener Rajn Nekar Levena i selektor reprezentacije Danske, Nikolaj Jakobsen, stao je u red trenera koji su javno zatražili promenu pravila rukometne igre, odnosno, uvođenje vremenskog ograničenja napada. O tome je danski stručnjak govorio za nemačke medije:

  • Ako rukomet nastavi da se igra ovako, on će po mom mišljenju biti sve dosadniji. Puno napada traje između minut i po i dva minuta – rekao je Jakobsen i dodao šta je rešenje:
  • Ograničiti vremenski napad kao u košarci. Svaki tim da ima 40 sekundi po napadu. To bi donelo nekada par nekih ishitrenih šuteva, ali ako se ovako nastavi, rukomet će izgubiti svoju atraktivnost – zaključio je Nikolaj Jakobsen priču o „shot-clocku“.

Pre Jakobsena mnoga velika trenerska imena javno su iskazala potrebu za vremenskim ograničenjem napada. Među njima su Alfred Gislason, Gudmundur Gudmundson, Lino Červar, Veselin Vujović, Toni Đerona…

Reakcije IHF nema.

One Comment

  1. Igor

    14/11/2018 at 15:49

    I dobro ogranici se napad i u 35sek faul, i odbrana zadrzi i eto 39 i sto onda?? Opet faul i kad ce kraj napada?? Ili kad bude faul da se zaustavi vrijeme pa utakmica da traje 3h. Ne znam kome traje napad 2min

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *