Vojislav Rađa, selektor BIH! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Vojislav Rađa, selektor BIH!

 Posle smene Halida Demirovića, rukovodstvo RSBiH je ekspresno donelo odluku da novi selektor seniorske reprezentacije bude Vojislav Rađa. Sa novim selektorom će biti potpisan ugovor na četiri godine. DA podsetimo, Rađa je već sedeo na klupi Bosanaca, a u protekloj sezoni je vodio i Bosnu BH Gas iz Sarajeva, sa kojom je došao do duple krune.

„Presretan sam što sam ponovo dobio povjerenje. Nadam se da ću opravdati isto te da ćemo konačno uspjeti se plasirati na jedno od velikih takmičenja. Znam da to neće biti lako ali sam ubjeđen da uz dobar rad možemo obradovati cjelokupnu sportsku javnost u Bosni i Hercegovini. Odlučio sam se da pored mene u stručnom štabu reprezentacije budu Emir Junuzović, koji će meni pomagati u radu s igračima, dok će ulogu trenera golmana najvjerovatnije preuzeti nekadašnji golman hrvatske reprezentacije Vlado Šola. Pored A selekcije doće do nekih promjena i u radu s mlađim kategorijama tako da očekujem da u dogledno vrijeme iz ovih mlađih kategorija poneki igrači zakucaju na vrata seniorskog tima.“

U posljednjih nekoliko reprezentativnih akcija dres nacionalnog tima nije želio oblačiti Nikola Prce. Da li ćete uputiti poziv Prci za narednu akciju?

„Naravno da hoću. Svaki kvalitetan igrač potreban je našoj reprezentaciji, tako da će poziv sigurno stići na Prcinu adresu, a mogu sa sigurnošću tvrditi da će i Nikola i svi koji dobiju poziv odazvati se istom. Također već sada mogu reći da će biti i nekih novih lica na okupljanju u oktobru. – rekao je novi selektor u izjavi za "Sportsport.ba".

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *