Balkan-Handball.com

VRTEŠKA METALURG: „Niko nije kao Lino“ ili „Nismo više taj klub“?

Skopski Metalurg odlučio se za promenu na klupi posle samo dva meseca mandata srpskog trenera Damira Stojanovića na vrućoj klupi kluba iz „Autokomande“.

Mladi srpski stručnjak je četvrti trener koji je vodio nekadašnjeg dvostrukog četvrtfinalistu EHF Lige šampiona (2013 i 2014) u post-eri Line Červara. Hrvatski stručnjak predvodio je Metalurg poslednji put 30. septembra 2017. godine, što će reći da je za nepuna 24 meseca, viđena prava vrteška na klupi nekadašnjeg giganta, koji je posle godina finansijske krize izgubio mesto u EHF Ligi šampiona i SEHA Gazprom ligi.

Aleksandar Jović, Danilo Brestovac i Oliver Dimitrioski, bili su samo epizodisti na klupi tima koji je poslednju makedonsku titulu osvojio 2014. godine. Iako je osvojen Kup Makedonije u prošloj sezoni, kada je u špicu, kao privremeno rešeno, Dimitrioski vodio do senzacionalne pobede nad Vardarom u finalu, nisu bili dovoljni za kontinuitet rada jednog čoveka na klupi prvog tima.

Doveden je Stojanović, ekipa oslabljena u odnosu na prošlosezonsku, ali očekivanja su očigledno i dalje ostala kao pogled u vitrine kluba koje govore o uvodnih pet godina sa Červarom koje su bile kao iz bajke sa današnje tačke gledišta.

Kako drugačije objasniti rastanak sa trenerom posle tri utakmice u domaćem prvenstvu i jedne u Super Kupu? Teško kao grešku trenera, više kao pogrešnu procenu uprave koja očigledno i dalje živi u filmu koji je davno završen. Sa takvim načinom razmišljanja, ni jedan naredni, ma kako se zvao, neće biti dovoljno dobar za Metalurg.

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *