BARAŽ ZA SP 2019: 18 reprezentacija cilja Nemačku i Dansku - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEHF EURO 2018 BARAŽ ZA SP 2019: 18 reprezentacija cilja Nemačku i Dansku

BARAŽ ZA SP 2019: 18 reprezentacija cilja Nemačku i Dansku

zika.bogdanovic
2 komentari

Žreb baraža za Svetsko prvenstvo biće održan u subotu u Zagrebu. Na njemu će 18 reprezentacija dobiti svoje rivale na putu ka Nemačkoj i Danskoj, u dvomeču koji je zakazan za drugu i treću nedelju juna.

Francuska kao svetski šampion, odnosno, domaćini Nemačka i Danska, već su kvalifikovani. Direktno mesto dobiće i evropski šampion, odnosno tim koji bude najbolje plasiran ne računajući ove tri selekcije (može i četvrto mesto). Evropa će ukupno imati 13 timova na SP 2019.

Prvi šešir:
Švedska, Norveška, Belorusija, Srbija, Makedonija, Češka Republika, Španija, Hrvatska, Slovenija, Island (najbolji tim će biti direktno kvalifikovan – Šampion ili tim iza tri direktno kvalifikovana tima domaćin Nemačke, Danske i svetskog šampiona Francuske)

Drugi šešir:
Mađarska, Crna Gora, Austrija, Portugalija, Litvanija, Holandija, Rumunija, Rusija, Bosna i Hercegovina (ili Švajcarska ako EHF odluči da suspenduje BiH zbog propusta u meču pretkvalifikacija).

Možda vam se dopadne

2 komentari

bana 25/01/2018 - 13:09

Mislim d aste pogriješili: nije 18 nego 16 repki. Francuska i Danska idu direktno plus ove dvije druge polufinaliste, plus petoplasirana (Hrvatska/Češka)i plus Njemačka (danska Njemačka su domaćini). Preostalih šest (poražrni zas peto mjesto, Slovenija, Bjelorusija, Srbija, Makedonija, Norveška) plus dvije koje su ispale iz prvog kruga (mađarska i Island) formiraju prvi šešir. U drugom Šeširu su Crna Gora i Austrija (posljednjeplasirane EURO2018) i šest iz kvalifikacija Rusija, Rumunija, Litvanija, Holandija, Portugal, BiH!

Odgovori
Paja 25/01/2018 - 17:21

Dobro pise da Evropa na SP ima 13 mesta (od 24),dva su za domacine Danska i Nemacka,jedno za svetske prvake-Francuska,jedno donosi ovo EP ukoliko je prvak Francuska ili Danska (Nemacka nemoze)sledeca najbolja reprezentacija dobija vizu za SP,tako stizemo do broja 4 od onih 13 za Evropu pa ostaju 9 slobodna mesta za SP preko baraze a to znaci da ce 18 reprezentacija dobiti svoje protivnike. Tekst je ispravan 100%.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball