Pripreme za EP: Remi Šveđana i Mađara – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Pripreme za EP: Remi Šveđana i Mađara

Jako zanimljivu prijateljsku utakmicu, a u okviru priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, odigrali su Švedska i Mađarska. Pred 7000 navijača u Jenčepingu, pobednika nije bilo – 29:29 (16:15).

Švedska: Jim Gottfridsson 7, Niclas Ekberg 5, Mattias Zachrisson 5, Jerry Tollbring 4, Johan Jakobsson 2, Albin Lagergren 2, Simon Jeppsson 2, Hampus Wanne, Lukas Nilsson.

Mađarska: Richard Bodo 5, Zsolt Balogh 5, Donat Bartok 3, Gabor Ancsin 2, Mate Lekai 2, Iman Jamali 2, Adam Juhasz 2, Gabor Csaszar 2, Uros Vilovski 2, Bence Banhidi 2, David Fekete, Adam Orszagh.

Imali su gosti u ulasku u poslednjih 10 minuta solidnih 22:25 na svom kontu, ali je Džim Gotfridson režirao preokret, pogodivši najpre za 28:27, pa za 29:28. Ipak, Žolt Balog se potrudio da Mađarska ostane neporažena.

Momci Kristjana Andresona i Ljubomira Vranješa će se ponovo sastati 8. januara u Partilj Areni. Obe selekcije će učestvovati na predstojećem Evropskom prvenstvu. Švedska se nakazi u grupi A sa Hrvatskom, Srbijom i Islandom, a Mađarska u grupi D sa Španijom, Danskom i Češkom.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *