Jelena Popović pred Čehinje (20.15): „Pobeda otvara borbu za polufinale“ – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Jelena Popović pred Čehinje (20.15): „Pobeda otvara borbu za polufinale“

Uz Sanju Damnjanović, najefikasnija sa pet golova u prvoj pobedi Srbije na Evropskim prvenstvima, bila je Jelena Popović. Iskusna levoruka igračica, svesna je težine prve pobede posle mnogo godina, koja je i okovala noge i ruke reprezentativkama u nastavku meča sa Ukrajinom. Plasman u drugu fazu je izboren, a za bodove na startu, Srbija će se boriti sa Češkom u subotu od 20.15:

– Zbacili smo tonu tereta sa leđa. To se videlo na utakmici, ali bitan je krajnji rezultat, a ne estetika. Mnogo nam znači pobeda, jer smo prekinuli seriju poraza. Čeka nas Češka, koja nije ni malo naivna ekipa. Vodile su čitavu utakmicu protiv Norvežanki. Da Haraldsen nije odbranila dva sedmerca, pitanje je ko bi pobedio.  Ne smemo se ni malo opustiti. Rezultatski smo prošli u drugi krug, ali trebalo bi preneti i neke bodove.

Čehinje igraju dobro…

– Igraju timski, baš su prijatno iznenadile. Očekivala sam da Ukrajina prođe u drugi krug, ali izgleda da su se Čehinje izuzetno dobro pripremile za EP.

Na kom nivou je igra srpske reprezentacije?

– Mislim da još uvek hvatamo zalet. Naš pravi kvalitet se pokazao u drugom poluvremenu protiv Norveške, kada smo se nosili sa jednim olimpijskim šampionom. Igra protiv Ukrajine ne pokazuje pravu sliku o nama. Iskreno se nadam da ćemo odigrati bolje protiv Čehinja.

Izboren je plasman u drugi krug. Šta je sledeći cilj?

– Danska je iznenadila Francusku, a Švedska je pobedila Dansku. Očekivala sam da Francuska prenese četiri boda, međutim, sa Skandinavcima se nikad ne zna. Fanatici su to. Sa dva boda protiv Češke, bili bismo u grupi timova sa dva boda, a samim tim imale i veliku šansu za polufinale.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *