Makedonke blizu rušenja neslavnih rekorda Evropskih prvenstava – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Makedonke blizu rušenja neslavnih rekorda Evropskih prvenstava

Reprezentacija Makedonije, po svemu sudeći, zalutala je na Evropsko prvenstvo u Srbiji. Doduše, Makedonke su imale i tu nesreću da se nađu u veoma teškoj grupi sa Francuskom, Danskom i Švedskom, ali teško da će bilo šta biti opravdanje za devojke u crvenim dresovima, ako posle meča protiv Danske u petak budu ušle u anale Evropskih prvenstava po nekim od negativnih rekorda, koje su na putu da obore. Jedan od njih je i ukupna negativna gol razlika, čije su rekorderke Slovenke sa prošlog EHF EURO 2010 iz Skandinavije, koje su izgubile tri meča sa ukupnim minusom od 35 golova. Makedonija je posle debakla od Francuske i Švedske na -24, pa bi poraz od 11 i više golova razlike od Danske, oborio ovaj neslavan rekord.

Drugi neslavan rekord, koji su Makedonke na putu da obore jeste i najmanji broj postignutih golova na Evropskim prvenstvima. Na prethodnih devet, najmanje golova su postigle Austrijanke i to upravo na EURO 2008 u Makedoniji, kada su u tri meča postigle 53 pogotka. Makedonski napad je u dva meča postigao samo 31 gol, tako da će biti neophodno još 22, kako bi se izbegla titula najlošijeg napada u istoriji EP.

Makedonke, međutim, još uvek imaju šansu da se nađu u glavnoj fazi takmičenja pobedom nad Danskom. U tom slučaju, neophodno je i da Francuska savlada Švedsku.

3 Comments

  1. Pingback: Pada odluka u Nišu: Švedska igra za polufinale – Poslednji ples Makedonki? :: Balkan Handball

  2. Pingback: Macedonia to break negative record on EHF EURO events? | Handball Planet

  3. robert

    08/12/2012 at 16:01

    nekad davno makedonija icometal gorce petrov rusile su druge rekorde, kada su dobijali utakmice sa vise od deset golova razlike.cometal je bio evropska velicina.tad su nas respektirali,sad sluzimo za podsmeh.zalosno…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *