Švedska izmakla Makedoniji - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEHF EURO 2012 Švedska izmakla Makedoniji

Švedska izmakla Makedoniji

aleks
0 komentar

Rukometašice Makedonije poražene su od Švedske sa 15:26 (8:11) u okviru druge utakmice grupe B. Najzapaženija u makedonskoj selekciji je Tanja Andrejeva koja je sakupila  10 odbrana. Kod Švedske, Linea Torstenson postigla je 8 golova.

Početak duela pripao je Šveđankama. Dobrom igrom u napadu dolaze do prednosti od 1:4. Papudžijeva je prekinula niz Švedske, ali samo za kratko. Gulden je sjajnom igrom povećala prednost svoje selekcije na 2:7. Ipak, Makedonke su se probudile, zahvaljujući dobrim odbranama Andrejeve. To koriste Makedonke u napadu i dolaze do minusa od jednog gola u 27. minutu (8:9). Ali nakon tajm-auta selektora Švedske, igračice u plavim dresovima ponovo dolaze do osetnije prednosti koju čuvaju do kraja poluvremena.

I u nastavku su Makedonke držale rezultatski priključak . Bajramoska i Sazdovski bile su efikasne u napadu, ali odbrana  nije imala rešenja za raspucanu Torstenson. U 49. minutu sve je već bilo rešeno, jer Švedska dolazi do ogromne prednosti od 14:22 (u 43 minutu rezultat glasio 14:18). Poslednji pogodak na utakmici Makedonija postiže u 50 minutu, Švedska do kraja samo potvrđuje trijumf.

STATISTIKA UTAKMICE

Foto: ehf-euro.com

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball