Balkan-Handball.com

DVE POBEDE I PORAZ: Hrvatska druga na turniru u Češkoj

Najbolje hrvatske rukometašice učestvovale su na Štiti Cheba turniru u Češkoj i upisale dve pobede i poraz. Prvog dana turnira pobedile su Slovačku 22:20 (10:11), dok su u drugom susretu izgubile od domaćina Češke 21:19 (13:4). Turnir je završen pobedom protiv Švajcarske 25:18 (9:13). Štit Cheba osvojila je reprezentacija Češke koja je slavila u sve tri utakmice na turniru.

Selektor Nenad Šoštarić prokomentisao je turnir i utakmice koje su njegove rukometašice odigrale: 

“Turnir u Chebu dao nam je određene odgovore na sva ona pitanja koje smo tražili kroz tri treninga i s čime ćemo nastaviti u Ivaniću. Odigrali smo od tri utakmice jednu i pol odlično. ‘Štekali’ smo u prvim poluvremenima u utakmicama s Češkom i Švicarskom, da bi kasnije kada smo posložili obranu onako kako želimo napravili zaista veliki preokret. Češkoj reprezentaciji smo u roku od nekakvih dvadesetak minuta napravili deset golova razlike, a danas smo s minus sedam došli na +7. Napravili smo 14 razlike u 30 minuta. Iako to lijepo zvuči, moramo paziti da nemamo u prvom dijelu te ‘crne rupe’. Moramo više pažnje posvetiti samom zagrijavanju i ulasku u utakmicu. Dobra je stvar što se isprofiliralo da možemo odigrati dvije, tri dobre obrambene formacije i da možemo koristiti dosta igrača. Ne možemo reći da imamo određenu prvu sedmorku, ali možemo reći da se u ovim utakmicama pokazala skupina igračica za koje možda ne bi očekivali da će igrati, a odigrale su odlično.

Naše je da se posvetimo u potpunosti pripremi utakmice sa Španjolskom za koju trebamo razraditi sve moguće i nemoguće detalje. Imat ćemo snimke njihovih utakmica s turnira u Alicanteu i probat ćemo igračicama ukazati na sve dobre stvari i na one koje mi trebamo napraviti. Igrački nikoga ne bi istaknuo jer za mene uvijek ekipa ispred pojedinca. Bilo je lijepih stvari, bilo je loših stvari, ali ono što može veseliti je da recimo s jednom ekipom tipa Češke odigrali zaista dobro drugo poluvrijeme. To nam daje neko povjerenje i samopouzdanje. U krajnjoj liniji mislim da smo se na ovom turniru napunili samopouzdanjem. Vidjeli smo gdje i što koliko možemo i nadam se da smo shvatili da barem taj ulazak u utakmicu mora biti bolji.”

Hrvatska EHF EURO otvara utakmicom protiv Španije u subotu od 18 časova. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *