Obradović pred Švedsku: Spremni smo da igramo sve odbrane - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEURO 2018 - žene Obradović pred Švedsku: Spremni smo da igramo sve odbrane

Obradović pred Švedsku: Spremni smo da igramo sve odbrane

zika.bogdanovic
0 komentar

Selektor Ljubomir Obradović analizirao je trijumf nad Poljskom 33:26, najubedljiviju pobedu ženske reprezentacije Srbije na Evropskim prvenstvima (do sada je to bio trijumf nad Češkom 28:24 na EP 2012) i najavio duel sa Švedskom u nedelju od 18 časova u okviru drugog kola;

  • Kao što sam i rekao, naša 6-0 odbrana je presudila meč. Imamo i spremamo devojke da odgovore na više zahteva u odbrani, da budu polivalentne. Tamara Radojević je igrala na pozicijama 5 i 2, Slađa Pop Lazić praktično sve od dvojke do petice. Spremamo devojke tako da svaka može da odgovori bilo kom zadatku u odbrani. Dobro smo igrali 3-2-1, nisam bio nezadovoljan. Imali smo veliki broj tehničkih grešaka, to je problem bio. Nismo iskoristili dva šuta na prazan gol, da smo pogodili, sasvim dugi rezultat bi to bio u prvom delu, ne bi se završilo u minusu. Nismo dovoljno dobro sprečavali njihove kontre, što smo radili u drugom poluvremenu. Na postavljenu odbranu nismo primali puno golova – kaže Obradović i dodaje:
  • U rezervi imamo četiri odbrane, na turniru u Rumuniji smo koristili tri. Ovde ćemo videti, šta daje rezultat, u zavisnosti od protivnika. Dobro smo se adaptirali na njihovu 5-1 odbranu. Cilj je da ne ukalupimo igračice već da rešavaju date situacije na terenu. Da znamo šta igramo na 5-1, na 6-0, čak i na 3-2-1, mada tu formaciju malo ko igra. Kratko je vreme za pripremu prvenstva, ali na svakom novom okupljanju dodamo nešto novo. Potrebni su i jaki turniri, kakav je bio taj u Rumuniji. Tamo smo bili bez Cvijić, a mnogo nam znači njen povratak. Odigrala je dobro u odbrani, takođe, u napadu, raduje me da je zdrava. Gubili smo, pa smo uspeli da preokrenemo. Neosporno moramo imati mirnoću kada se utakmica lomi. Dok postoji šansa da pobedimo, da idemo ka tome…

Ova reprezentacija je dovoljno iskusna sa velikim brojem takmičenja….

  • Devojke imaju dovoljno iskustva, godina i jednu veoma ozbiljnu medalju iza sebe. Zadovoljan sam njihovim ponašanjem. Bio je ovo početak turnira, želja je ogromna, važnost utakmice veliki. Videli ste Francuskinje i Ruskinje, dugo je bilo malo golova, oseti se pritisak.

Sa Šveđankama ste odigrali dva zanimljiva meča u kvalifikacijama za EP 2018 (30:23 i 30:31)

  • Protivnik sa kojim se dobro poznajemo. Videli ste njihovu utakmicu protiv Danske, moraju da se vade na Srbiji. Na nama je da im to ne dozvolimo i sve uradimo kako bismo dobili utakmicu. To je praktično ista ekipa iz kvalifikacija uz dodatak mladog levog beka Masing. Jedino je tu ona neko koga nismo poznavali od ranije, a protiv Danske je postigla tri gola. Moramo na nju da obratimo pažnju u pripremi.

Vođa švedskog tima Izabela Gulden ne deluje da je u nekoj vrhunskoj formi…

  • Bila je povređena, slažem se da ne deluje dobro i da se tek vraća u formu, ali Gulden je Gulden. Ima odličan pregled igre, dobru loptu, ozbiljan je to igrač.

Gulden…

  • Bila je povređena, ne deluje dobro, nije ušla u formu, ali Gulden je Gulden. Ima dobar pregled igre, ima dobru loptu, ozbiljan je to igrač.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball