Balkan-Handball.com

Obradović zadovoljan posle Kupa Karpata: Mnogo dobrih stvari

Selektor ženske reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović zadovoljan je učinkom nacionalnog tima na Kupu Karpata. I pored dva tesna poraza od Rumunije i Rusije, najbolje srpske rukometašice pružile su dobre partije oslabljene neigranjem Dragane Cvijić, koja će se posle pregleda povređenog kolena, vratiti u trenažni proces pred sam put na Evropsko prvenstvo, koje se od četvrtka održava u Francuskoj.

  • U situacijii u kojoj smo mogu da budem zadovoljan kako su devojke odigrale obe utakmice. Da me je neko pitao, koga bih želeo za rivale, to bi bile selekcije Rumunije i Rusije. Protiv Rumunki smo odigrali odlično poluvreme, a posle u nedostatku izmena izgubili. Sa Rusijom je bilo još bolje, bili u vođstvu praktično do 55. minuta, na kraju izgubili za gol. Imali smo loptu i nerešeno, ali su one iskoristile našu grešku. Na kraju nismo uspeli da postignemo gol. Igrom, ponašanjem i borbenošću mogu da budem zadovoljan, a vidim da su i devojke zadovoljne. Predstoji nam još par treninga, da uradimo analizu, popravimo neke detalje, bilo je mnogo dobrih stvari. Ostaju i neke nedoumice koje moramo da rešimo do prve utakmice u petak.

U odnosu na Kup Karpata, Srbija će biti jača za iskusnu Draganu Cvijić.

  • Raduje me njen povratak. Drago mi je zbog njenog zdravlja, zbog nje kao devojke, pa tek onda zbog rukometa. Drago mi je da ništa ozbiljno nije. Priključiće nam se već u ponedeljak ili utorak, u zavisnosti od procene doktora. To je radosna vest. Put Francuske će njih 17, 14 igračica i tri golmana.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *