TRKA ZA TOKIO POČELA: Svaki bod je bitan - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEURO 2018 - žene TRKA ZA TOKIO POČELA: Svaki bod je bitan

TRKA ZA TOKIO POČELA: Svaki bod je bitan

zika.bogdanovic
0 komentar

Borba za polufinale Evropskog prvenstva koje znači vikend u Parizu gde će čuveni „Bersi“ otvoriti kapije od narednog petka do nedelje započela je u Nantu i Nansiju. Na nekih 19 meseci pred Olimpijske Igre u Tokiju, međutim, svaki bod je važan u glavnoj fazi takmičenja, jer bi dobar plasman na EURO 2018 mogao da znači i vizu za olimpijske kvalifikacije u aprilu 2020. godine.

Pored četiri kontinentalna šampiona, prvaka planete sa SP 2019 i domaćina Japana, još šest reprezentacija plasiraće se u Tokio preko tri kvalifikaciona turnira (po četiri reprezentacije – dve prolaze na OI).

U olimpijske kvalifikacije plasman će izboriti dve najbolje plasirane reprezentacije na EURO 2018, koje to ne urade plasmanom na Svetskom prvenstvu u Japanu narednog decembra, gde će reprezentacije od drugog do sedmog mesta u konaćnom plasmanu, dobiti šansu da se bore za Tokio.

Šta to u praksi znači?

Reprezentacija Poljske je plasman u kvalifikacije za Olimpijske Igre u Pekingu 2008. godine izborila osvajanjem osmog mesta na EURO 2006. Za London 2012. godine, Holanđankama je bilo dovoljno da dve godine pre toga, na EURO 2010 u Norveškoj i Danskoj, završe kao osme. U kvalifikacije za Rio 2016, Crnogorke su se plasirale kao četvrtoplasirana ekipa sa EURO 2014 u Mađarskoj i Sloveniji.

Zato je svaki bod, čak i kada šansa za plasman u polufinale nestane, jako bitan za konačan raspored od petog do 12. mesta.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball