Saša Bošković pred Slovačku: Poginućemo za pobedu - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEURO 2014 ŽENE Saša Bošković pred Slovačku: Poginućemo za pobedu

Saša Bošković pred Slovačku: Poginućemo za pobedu

zika.bogdanovic
3 komentari

Selektor ženske reprezentacije Srbije, Saša Bošković, veruje da će se tim koji vodi izdići iznad trenutne situacije i izboriti plasman u glavnu fazu takmičenja na EURO 2014 u Hrvatskoj i Mađarskoj. Viza za Zagreb, moraće da bude overena skalpom Slovačke u petak od 20.15, a šef stručnog štaba svetskih vicešampionki, ovako je prokomentarisao nesvakidašnji poraz od Francuske 16:27 u sredu, u kome su Srpkinje postavile negativan rekord u broju postignutih golova za jedno poluvreme (3) u istoriji Evropskih prvenstava:

– Ništa novo nisam video iz gledanja reprize. Znate kada dođe dan kada ne treba ni ustajati? Takav je bio naš jučerašnji. Ništa nam nije išlo od ruke. To što se dešava, desilo se iz objektivnog razloga da devojke nisu imale ni jedan zajednički trening. Uvukla se nervoza i strah u napadu. Odbrana je bila korektna. Uvukla se doza nesigurnosti, a onda smo tražili 100% šansu. Kada smo je imali, onda je tu bio izvanredan francuski golman.

Niste našli rešenja za sastav, iako ste ga tražili tokom čitave utakmice.

– Pokušavali smo sa svim rešenjima. Promenili smo tri leva i srednja beka. Menjali smo i krila, rotirali… Svestan sam kakvu smo reprezentaciju doveli. Popović i Krpež dele poziciju na krilu, Živković i Popović na desnom beku. Nama fali jedna pobeda da krenemo. Videćete, biće to prava Srbija.

Delovali ste iznenađeni odbranom Francuskinja…

– Nije nas iznenadila. Trebalo je da napadamo kako treba, da se brže krećemo, da se pivotmen ubacuje više u prostor. Moramo da vratimo Draganu Cvijić. Ona sada bukvalno ne zna šta je probijanje. Ja ću je istrpeti.

Ova generacija je dugo zajedno. Kako komentarišete takve oscilacije u igri…

– Njih 6-7 je vraćeno medicinski u sastav, ali nisu taktičko-tehnički. Postoji taj efekat da nešto vidiš, ali ruka neće da te posluša. Na tome možemo da radimo.

Biti ili ne biti sada je smešteno u 60 minuta protiv Slovačke…

– Za nas je to utakmica za medalju. Igraćemo je kao za medalju. Hoćemo u drugi krug i moramo da pobedimo. Verujem i dalje u devojke. Mislim da i one veruju u sebe. Ako izađemo sa ubeđenjem da možemo da pobedimo, pa da su prekoputa i Norveška ili Danska, dobićemo utakmicu. Imamo popodne trening.  Kakvi budemo na treningu, takvi ćemo biti na utakmici.

Da li pored taktičih problema, postoji i psihološki..

– Nema ih. Največi problem je što devojke nisu bile u punom treningu. Moja je odluka što sam došao sa takvom ekipom. Naš cilj je OI u Riju, zato smo i došli ovde kako smo došli. Roviti, povređeni, radimo oporavak u sred takmičenja, utakmice nam služe bukvalno kao trening. Nemojte da mislite da je to alibi. Nema alibija. Loše smo igrali protiv Francuske, bolje protiv Crne Gore.  Za sve što se sinoć desilo preuzimam odgovornost. Devojke ostavite. Pokušaću na treningu da radimo neke bolje stvari. Biće one prave sutra.

Eventualni kiks odaljio bi Rio…

– Udaljio bi nas sigurno. Toga su i devojke svesne.

Da li razmišljate o ostavci?

– Neću da podnesem ostavku. Ne radi se ovde da li nekoga kritikujemo, devojke ili mene. Mi stvarno dobro radimo. Moja odluka je što sam došao sa ovakvom reprezentacijom. Mogli smo da povedemo sedam juniorki umesto sedam povređenih igračica, ali to nije put za Rio. Ovo jeste put za Rio. Igrali smo protiv šampiona Evrope i Francuske. I Hrvatska je ozbiljna reprezentacija, pa je eliminisana…

I dalje se reprezentacija čeka pobedu van Srbije na velikim takmičenjima…

– To je sticaj okolnosti. Neću da pričam o onome šta je bilo pre mene. Ovo je reprezentacija koja je prava. Nije ona koja igra samo kući.

Kako protiv Slovakinja?

– Sutra pobeđujemo Slovačku. Poginućemo na terenu. Sto posto. Možemo da pobedimo svakoga, ali i pobedimo same sebe. Prave su, izdržaćemo, kako one, tako i mi u stručnom štabu. Mi radimo naš posao, vi radite vaš. Nadam se da ćemo biti nasmejani po završetku utakmice. Slovakinje krasi disciplina. Imamo je i mi, ali niko nema ovakve individualce kao Srbija. To je najveći problem. Prošle godine nas je krasila disciplina. Tačno je da smo posle SP ostali bez Erić i Ognjenović, dva ključna odbrambena igrača. Svaka od ovih devojaka može da igra dobro. Na meni je, ali i na njima, da koliko god budu igrale, daju maksimum.  Koju god poziciju da igraju samo neka daju maksimum. Sutra moramo da pobedimo – zaključio je Bošković.

Možda vam se dopadne

3 komentari

idi bre covece 11/12/2014 - 14:56

najgore kad covek nece sam sebi nesto da prizna, a svestan je toga…

Odgovori
Bgd 11/12/2014 - 23:45

Glavu gore devojke !!!!!! Ima da se igra !!!!!!!

Odgovori
Bgd 11/12/2014 - 23:45

Glavu gore devojke !!!!!! Ima da se igra !!!!!!!

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball