Balkan-Handball.com

Vladimir Canjuga posle debakla: Još dva dana pa ostavka

Selektor reprezentacije Hrvatske, Vladimir Canjuga, najavio je ostavku posle debakla na EURO 2014. Hrvatska neće nastaviti takmičenje u glavnoj fazi, a preostaje meč za prestiž sa Holanđankama:

– Utakmica je bila izuzetno teška za nas, iz nekoliko razloga. Kad smo vidjeli da su Švedska i Nizozemska odigrale neriješeno, znali smo da moramo pobijediti da bismo uopće prošli u drugi krug. Dogodila nam se teška ozljeda Mirande Tatari, no to se nije vidjelo do 50. minute. Igrali smo fenomenalnu obranu za razliku od utakmice sa Švedskom, borbeno, agresivno. Međutim, vidjelo se u samoj završnici da nemamo pravog rješenja na poziciji srednjeg vanjskog, a probao sam s nekoliko varijanti. U zadnjih pet minuta dogodio se pad koncentracije – prokomentarisao je utakmicu Canjuga i dodao:

– Suđenje kao domaćinu u Hrvatskoj, vidite da li je bilo onakvo kakvo je trebalo. Ne tražim pomoć, ali nepojmljivo je da se protiv nas kod vodstva od jedan razlike dosuđuju penali za čista probijanja, a na drugoj strani je obrnuto. Ja sam preuzimam krivicu, a cure neka same sude da li su dale sve od sebe, da li su dale sve što mogu. Trebalo je malo sreće, ali i puno više hrabrosti u utakmici protiv Švedske, prije svega u obrani s mladom Ćamilom u koju treba puno ulagati. Pogledajte kako su naša dva najjača kluba prošla u Ligi prvakinja. Mi definitivno nemamo roster super-kvalitetnih igračica koje bi svaki drugi dan mogle fantastično odigrati napad. Možemo mi obranu krpati, ali ako Andreji Penezić netko ne pomogne… HRS je poduzeo sve, dao nam je uvjete kakve nismo imali nikad, dobili smo sve što smo tražili, i svu odgovornost snosim ja kao izbornik, iako nisam ja jedini krivac. Cure moram zaštititi, a mi ćemo porazgovarati unutar četiri zida. Sigurno više neću voditi ovu reprezentaciju, ali izdržat ću još ova dva dana i završiti natjecanje. – bio je jasan Canjuga.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *