Načevski posle EURO 2020: Ne želiš da rešiš finale, ali 100% sam bio siguran u svoju odluku - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEURO 2020 Načevski posle EURO 2020: Ne želiš da rešiš finale, ali 100% sam bio siguran u svoju odluku

Načevski posle EURO 2020: Ne želiš da rešiš finale, ali 100% sam bio siguran u svoju odluku

zika.bogdanovic
1 komentar
nacevski_nikolov

Evropsko prvenstvo završeno trijumfom Španije imalo je interesantnu završnicu u kojoj je važnu ulogu imala dobra procena makedonskih sudija Đorđija Načevskog i Slaveta Nikolova, koji su oduzeli loptu Hrvatskoj nakon greške u koracima Igora Karačića, što je Špancima u poslednjem minutu otvorilo put ka pobedi.

Veliki pažnju izazvao je i tekst na Balkan-Handball.com, u kome smo Makedonce nazvali „najboljim igračima“ jednog, po kvalitetu, osrednjeg finala u kome reprezentacije nisu briljirale. S obzirom na položaj na terenu, Načevski je od svog kolege Nikolova koji je bio kod gola, posle dosuđenih koraka dobio pitanje „Šta si svirao?“, na šta mu je odgovorio „Ne brini, siguran sam da su bili koraci“.

Evo i šta je Načevski rekao za Balkan-Handball.com posle finala…

  • Normalno je da je teško doneti jednu takvu odluku, jer ne želiš biti taj koji će odlučiti finale Evropskog prvenstva u poslednjem minutu. Olakšavajuća stvar je da sam u tom trenutku bio 100% siguran da je igrač napravio barem šest koraka. Sve to, međutim, moraš da odlučiš u deliću sekunde.

Koliko je sam stil igre Španaca i Hrvata bio zahtevan za suđenje?

  • Nije lako suditi Španiji i Hrvatskoj, s obzirom da obe ekipe igraju jaku odbranu, ujedno i prljavu, što se vidi i po broju isključenja koje imaju. Trudili smo se da svojim autoritetom i znanjem svedemo probleme na minimum i da se utakmica završi sa po dva isključenja na obe strane. Tu svakako veliku ulogu ima i to što nas ti igrači cene kao sudije i ljude, zato znaju da svaku odluku koju donesemo nikada neće biti usmerena protiv jednog tima namerno.

Kakav je pritisak suditi finale?

  • Pritisak uvek postoji, a mnogo je bio veći s obzirom da smo sudili Hrvatskoj gde imamo mnogo prijatelja. Zato smo dali sve od sebe da budemo pravični i obazrivi pri svakoj odluci, jer nismo želeli da damo povoda za negativne komentare s druge strane – zaključio je priču za Balkan-Handball.com, Đorđi Načevski.

Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball