Crtice iz Osijeka: Navijanje za Srbiju, Gradski vrt "lepotica i zver" - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEURO 2014 Crtice iz Osijeka: Navijanje za Srbiju, Gradski vrt „lepotica i zver“

Crtice iz Osijeka: Navijanje za Srbiju, Gradski vrt „lepotica i zver“

zika.bogdanovic
1 komentar

Evo šta je naš izveštač zabeležio prvog dana takmičenja na EURO 2014 u Osijeku.

NIKOLA I SRPSKI ZET

Među novinarima u dvorani u Osijeku jedno dobro poznato lice. Od Makedonije i EURO 2008 u ulozi stručnog konsultanta u prenosima francuskog Sport + pojavljuje se legendarna Valeri Nikola. Čuveni golman francuske reprezentacije s početka prošle decenije, jedan od najboljih na svetu u tom trenutku, već godinama radi u paru sa Frederikom Brindeleom. Poznati francuski komentator je među novinarima poznat i kao “srpski zet” s obzirom da mu je žena Srpkinja.

GRADSKI VRT VEĆINSKI ZA SRBIJU

Preko 1.500 gledalaca pratilo je meč Srbije i Crne Gore u Osijeku. Iako nije bilo puno srpskih obeležja, utisak je da je većina publike bila na strani devojaka Saše Boškovića. Među njima su bile i rukometašice novosadske Minakve, zatim, Vrbasa, kao i čuveni “Bačinci”.

SLOVAKINJE NA KOLENIMA

Veliki broj slovačkih navijača, takođe, predstavljao je iznenađenje za prisutne u dvorani “Gradski vrt”. Zemlja – debitant na Evropskim prvenstvima, očligledno, ima vernu rukometnu publiku. Bodrili su slovački navijači svoje ljubimice do kraja, kada su posustale protiv Francuske 19:22, ali je na kraju bio prizor za pamćenje. Rukometašice su na kolenima, sve do jedne, mahale i klanjale svojim fanovima.

NI JEDAN PLAKAT

Iako su predstavnici medija smešteni na 15 minuta od hale, u delu grada koji je podalje od centra, it a maršuta nam je dovoljno rekla da u Osijeku ništa ne poziva na EURO 2014. Bez bilborda ili plakata, čak i ispred dvorane, koja se nalazi tik pored istoimenog stadiona na kome nastupa NK Osijek, slavonski grad deluje malo “unfriendly” prema rukometnim dešavanjima.

STADION – ČUDO OD BETONA – HALA „LEPOTICA“

Stadion „Gradski vrt“, čuveno mesto još iz Radio prenosa jugoslovenske fudbalske lige, predstavlja pravo čudovište od betona. Ogromna zapadna tribina, strma i visoka, podbočena je na par stubova, koji čine da stadion ima specifičan izgled, s obzirom na okruženje, koje je ravno. Nasuprot njemu, mnogo mlađa dvoranska lepotica je primer dobro iskorišćenog prostora i modernog dizajna.

gradskivrt_hala_stadion

Možda vam se dopadne

1 komentar

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball