Sanja Damnjanović pred Francusku (18): Nema alibija, Budimpešta je cilj – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Sanja Damnjanović pred Francusku (18): Nema alibija, Budimpešta je cilj

Crna Gora je prošlost, Francuska je naredna misija, koja mora da se završi pozitivno. Ovo je suma sumarum onoga što su srpske reprezentativke imale da kažu pred meč drugog kola grupe D na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj sa Francuskom u sredu od 18 časova.

– Preživeli smo ovaj poraz kao i svaki drugi. Razočarane smo, bilo nam je malo teško, ali dogovorilo smo se da sve to ostane u jučerašnjem danu. Nastavljamo mirno sa dozom motiva i samopouzdanja jer smo pokazali dobre momente u napadu i odbrani. Protiv Crnogorke nismo mogli brže u napadu, jer smo rizikovale da bude još probijanja. Na kraju 10:2, ne treba to ni komentarisati – bile su reči Sanje Damnjanović u press sali dvorane „Gradski vrt“.

Selektor Saša Bošković, uzeo te je u zaštitu posle prvog meča, naglasivši da još uvek nisi spremna. Kako se ti osećaš?

– Normalno je da nisam fit 100%, jer sam dve i po nedelje bila bez treninga. Igrač sam koji može neke stvari da iznese i na srce. Od starta sezone vučem povređeno koleno, igram sa bolom, mnogo puta sam dobro igrala i tako. Nisam alibi igrač. Bukvalno, da mi noga otpadne, našla bih drugi razlog za lošu igru, iako mislim da nisam igrala loše protiv Crne Gore. Dva puta sam šutnula nerezonski, pred pasivu, imali smo sporiji napad, bili su glupi šutevi, ali je bila i bezizlazna situacija. Zabolelo me koleno u 45. minutu, nisam hzela da rizikujem i da nastavim da igram pod bolom.

Francuska je atletski izuzetno potentna. Očekuje vas još jedan fizički snažan protivnik…

– Moramo da ih nadmudrimo u napadu. Dosta se zaleću, svaka promena pravca im može biti problematična. Kada promeniš pravac, otvara se prostor za pivotmena i krila. Moramo da držimo širinu jer se one puno zaleću. One nisu previše tehničko-taktički obučene. Crnkinje se nama dive, jer mršave i debele belkinje, igraju pametno, kako one kažu. To je istina, treba da ih nadmudrimo. Imaju želju da se osvete za Evropsko prvenstvo, ali i naša želja je velika.

Šta je cilj na EURO 2014?

– Da idemo u Budimpeštu. Tako razmišljam. Povrede su ostavile traga.  Izgubile jesmo, nismo zadovoljne, ali nismo bile ni očajne. Idemo na pobede. Budimpešta, zašto da ne?

Da li te je iznenadio poraz Hrvatske od Švedske?

– Jesam iznenađena, ali ne previše. Šveđanke su dobre, sve su bolje i bolje. Hrvaticama ne odgovara skandi rukomet više nego nama. Uvek su opasne reprezentacije koje rastu iz godine u godinu. Neće im biti lako ni sa Holandijom.

5 Comments

 1. šušumiga

  09/12/2014 at 20:01

  Ova fotka je moćna 😀 . Njen pogled 😉 Moram potražiti na net-u ima li ovakva u većoj rezoluciji, biće dobra fotka za forum.
  Za ovu generaciju je najvažnije da proba da izbori plasman na OI 2016. Idu odbojkašice, verovatno će i košarkašice pa da im se i one priključe. To bi bilo super. I za afirmaciju ženskog rukometa a i da budemo brojčano jači tamo. Pa zajedno na otvaranju 3 kapitenke: Jovana Brakočević, Andrea Lekić i naravno – Micojka Dabović 🙂
  Srećno sutra !
  Dragani Cvijić brz oporavak !

  • kiki

   10/12/2014 at 02:18

   Jovana Brakocevic nije kapiten,ali nema veze 😉 Bitno je da nase devijke sutra dobiju Francusku,pa u petak Slovacku i da mi lepo idemo dalje!IDEMO DEVOJKE,SAMO HRABRO I CVRSTO DO POBEDE!SRBIJA JE UZ VAS!:)

 2. Ves90

  11/12/2014 at 01:26

  Bas imas smisao za humor ova Sanja.:)

 3. Ves90

  11/12/2014 at 01:27

  Ima

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *