Island do petog mesta posle drame - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEURO 2014 Island do petog mesta posle drame

Island do petog mesta posle drame

zika.bogdanovic
0 komentar

Jako zanimljiv meč za peto mesto doneo nam je najparadoksalniju situaciju u dosadašnjem toku šampionata. Island je samo jednom poveo za 60 minuta, a na kraju je zabeležio pobedu mad Poljskom 28:27 i osvojio „utešno“ peto mesto. Karason je svojim šestim golom 20 sekundi pre kraja doneo Ribarima prvo vođstvo, postavivši pri tom konačan rezultat. Jaška je šutirao za produžetke ali je Edvarson odbranio, pet sekundi pre kraja.

Poljska je sa mnogo više želje pristupila duelu, što se najbolje manifestovalo kroz značajno angažovaniju odbranu u prvom poluvremenu.  Island se držao do rezultata 3:3, kada su Poljaci dodali gas i energičnijom igrom došli do maksimalnih 12:8, a na poluvremenu su vodili sa 16:13. Uspevao je Biglerov tim da održi prednost od tri gola sve do 44. minuta, kada Karason donosi izjednačenje posle dugo vremena, 20:20. Do kraja se igralo gol za gol, s tim što Island nije uspeo da potpuno preokrene rezultat, sve do opisane situacije u poslednjih dvadesetak sekundi.

Oba trenera su rasteretila svoje glavne igrače, s obzirom da je značaj utakmice bio minoran.  Najefikasniji u islandskom sastavu bio je Snori Stein Gudjonson sa osam golova, ispred Runara Karasona sa šest. Kop Poljaka, Kučinski je postigao pet, Lijevski, Vižnjevski i Šiprak po četiri.

STATISTIKA

Marko Marjanović

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball