Vujović pred ex-yu derbi: Makedonija drugačija sa Červarom - Zarabec: Sve zavisi od nas! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaFRANCE 2017 Vujović pred ex-yu derbi: Makedonija drugačija sa Červarom – Zarabec: Sve zavisi od nas!

Vujović pred ex-yu derbi: Makedonija drugačija sa Červarom – Zarabec: Sve zavisi od nas!

Marko Marjanović
0 komentar

Šestog dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u Francuskoj, u fokusu će biti dva derbija – skandinavski, između Danske i Švedske, i balkanski, između Makeodnije i Slovenije.

Meč trećeg kola grupe C, Makedonci i Slovenci dočekuju sa maksimalnim učinkom, a eventualni pobednik će i teoretski obezbediti plasman u osminu finala, iako su dobre šanse da se obe selekcije nađu u narednoj fazi.

Tradicija duela ovih ex-yu selekcija ide u prilog „Deželi“, koja je jedini poraz doživela 2012. u Beogradu (za peto mesto).  Dva puta je bilo nerešeno, a u preostalih sedam susreta slavila je Slovenija, zaključno sa prethodnim Mondijalom u Kataru kada su se ove selekcije srele u osmini finala.

Nova epizoda ovog rivalstva na programu je u Mecu, u ponedeljak od 17.45. Zanimljiv će biti i selektorski okršaj Veselina Vujovića i Lina Červara, koji su veliku borbu vodili kao treneri Vardara i Metalurga. Strateg Slovenije nesumnjivo dobro poznaje kvalitete sledećeg rivala.

U svakom slučaju očekujem zanimljiv meč, pobedića ekipa koja pokaže više želje i bolju koncentraciju. Znamo da se veliki deo makedonske igre vrti oko Kirila Lazarova, koji će, kao i uvek, bez obzira na rivala ispuniti svoju kvotu. Makedonija je po vođstvom Lina Červara malo promenila stil igremnogo su bolji u odbrani i igraju sjajno sa dva kružna napadača – rekao je Veselin Vujović.

Junak pobede nad Islandom, Miha Zarabec, ovako vidi predstojeći okršaj:

Makedonija igra sporo i taktički. Jasno je da se igra zasniva na Lazarovu, i da ćemo pokušati da ga neutralizujemo. Maksimalno pripremljeni ćemo ući u meč. U ovom utakmici će sve zavisiti od nas samih, od našeg pristupa, jer mislim da sve zavisi od nas.

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball