Levče Kitevski: Protiv više sile se ne može - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaKATAR 2015 Levče Kitevski: Protiv više sile se ne može

Levče Kitevski: Protiv više sile se ne može

Marko Marjanović
0 komentar

Uoči subotnjeg duela Metalurga i Vojvodine u Skoplju, u okviru 14. kola SEHA lige, makedonski šampion održao je redovnu konferenciju za medije. Susret sa prvakom Srbije najavii su Lino Červar i Filip Talevski.

Lino Červar u ekipi Vojvodine vidi teškog rivala, naročito zbog vrlo teške kadrovske situacije na „Autokomandi“.

– Suprostavićemo se Vojvodini uprkos problemima koje imamo sa sastavom. Poslednje dve utakmice smo odigrali dobro. Savladali smo Nekse, a protiv Tatrana smo se držali do poslednjih desetak minuta. Neverovatno smo hendikepirani, a naš predstojeći protivnik je šampion Srbije. Radi se o respektabilnoj ekipi, brzoj i agresivnoj, koja dosta dugo igra zajedno. Za naše made igrače, to će biti veliki izazov. Videćemo koliko možemo u ovom sastavu. Svoju mladost i neiskustvo, pokušaćemo nadomestiti borbenošću i dobrom odbranom. Očekujem da naš tim neke mečeve odigra dobro, neke loše. Biće i pobeda i poraza, to je cena sticanja iskustva. Molim javnost za strpljenje. Vredno treniramo, ali posao nije lak.

Mladi Filip Talevski najavljuje veliku borbu.

– Savladili smo ih u Novom Sadu, ali smo tada bili kompletni. Sada ćemo u nastupiti u novom, podmlađenom sastavu. Vojvosina je iskusna ekipa, ali mi nećemo izaći na teren sa belom zastavom. Idemo da se borimo i da pokažemo najbolje što znamo, pa zašto da ne, i da se na kraju radujemo pobedi.

Mnogo više pažnje izazvale su reči direktora Levčeta Kitevskog, koji je komentarisao tešku situaciju u klubu.

– Nadam se da neće više biti odlazaka. Nećemo praviti problema igračima koji su pronašli drugi angažman, neće biti potrebe da traže svoja prava preko arbitražne komisije. Ne sporimo njihova potraživanja, sve će se rešiti na korektan način. Vrlo brzo će se znati i situacija sa Vugrinecom. Hvala rukometašima koji su ostali i koji žele da pomognu klubu. Videli ste kakvu smo ekipu napravili na početku sezone, koja je osvojila turnir u Strugi. Imali smo najbolje namere, ali desilo se šta se desilo. U Metalurgu je poniklo mnogo reprezentativaca i sazrelo puno igrača. Ne žeim da kritikujem, ali neki naslovi u medijima omalovažavaju takav klub, upravu i vlasnika, što niko nije zaslužio. Protiv više sile se ne može. Ugasili su se takvi klubovi kao što su Atletiko Madrid i Kopenhagen, a mi ulažemo ogromne napore da ista sudbina ne zadesi i Metalurg.

– Za našeg vlasnika nije problem da „izdrži“ niskobudžetni Metalurg, ali smo se svi prethodnih godina navikli na uspešan i veliki Metalurg, koji je podigao kriterijume. Nadam se da će vlasnik uskoro rešiti finansijske probleme, i naći način da do kraja meseca pomogne ovoj mladoj ekipi koja je ostala. Ako se to desi, verujem da ćemo se brzo vratiti na pravi put.

– I meni je jako teško, ovo su najteži dani u mojoj karijeri sportskog radnika. Mirkulovski i ja smo najteže u klubu, tako da mi je najteže pao njegov odlazak. Bilo je mnogo i dobrih i loših trenutaka. Želim mu najpre dobro zdravlje, a potom i uspeh u daljoj karijeri, kao i svima koji su nas napustili.

– Naš vlasnik je u pregovorima sa svim sponzorima, nadam se da će sve završiti brzo i uspešno, ali ne zavisi sve od naših želja. Igrači su profesionalci, imaju potražnju i ne mogu dugo da čekaju.

– U ime kluba, uprave i svih zaposlenih, zahvaljujem se navijačima. Tvrdim da radimo sve što je u našoj moći da rešimo ovu situaciju. Učinili smo sve da zadržimo vaše idole, one koje vi želite u klubu, ai smo naišli na nepremostive probleme i nismo uspeli u toj nameri. Ipak, molim vas da i dalje budete uz nas, uz ovu generaciju koja dolazi. Momci su zaista kvalitetni i zaslužuju vašu podršku. Godinama smo bili zajedno sa vašim doskorašnjim idolima, zajedno smo rasli. Nama je najteže, verujte, teže nego vama. Ne mogu vam opisati koliko će nam nedostajati neki od rukometaša, pogotovu Mirkulovski. Teško mi je da sakrijem emocije – kaže Kitevski, i dodaje:

– Spreman sam da, iz ljubavi prema klubu, ustupim svoje mesto ako neko smatra da može raditi bolje. Ali, uveravam vas da bi za samo nekoliko dana shvatio sa čime se mi ovde suočavamo. Odgovorno tvrdim da, bilo ko drugi da je na mom, mestu, ne bi mogao da učini više od ovoga što sam učinio.

– Saopštenje ćemo izdati kada budemo imali više konkretnih informacija. Trudimo se svim silama da zadržimo koga možemo. Ne želimo da izlazimo u javnost sa polovičnim saopštenjima – završio je izlaganje Levče Kitevski.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.