„Putari“ nastavljaju sa pobedama u Mađarskoj – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

„Putari“ nastavljaju sa pobedama u Mađarskoj

Nakon osvojenog Komlo Kupa, rukometaši Spartak Vojput pružili su još jednu dobru igru u Mađarskoj, slavivši u prijateljskoj utakmici protiv domaće Orošhaze 30:28 (17:12).
Subotičani su bili bolji tokom celog meča i na kraju  zasluženo slavili. Rezultat nije bio u prvom planu pošto je i ova utakmica poslužila treneru Branislavu Zeljkoviću da se ekipa što bolje pripremi za predstojeću sezonu u kojoj će Spartak Vojput po prvi put igrati u kvalitetnoj SEHA Ligi.
„Putari“ su ušli ozbiljno u utakmicu respektujući protivnika na čijoj klupi sedi Vladan Jordović. Poveli su domaći golom Budaka sa 1:0, međutim u 6. minutu nakon odbrane Stojanovića, novi pivot subotičana, Davor Basarić preokreće na 1:3. Tada se ušlo u ritam utakmice sa brzim golovima sa obe strane u kojoj je Spartak Vojput obično imao minimalno vodstvo. Orošhaza je sa dva gola u nizu preko raspoloženog Mazića uspela da povede sa 10:9 u 18. minutu, kada su imali igrača više u polju.
Usledila je serija Spartak Vojputa od 8:1. Raspoložen na golu bio je Stojanović koji je zadavao velike probleme protivniku, dok su u napadu Čupić, Basarić i Županjac bili precizni za preokret od 11:17. Smojver je minut i po pre kraja smanjio na 12:17, da bi poslednjih 90 sec. subotičani odoleli sa dva igrača manje.

Orošhaza – Spartak Vojput 28:30 (12:17)

 

Orošhaza, Gledalaca: oko 100. Sudije: Kolarovski i Segedi. Isključenja: Orošhaza: 4 min. Spartak Vojput: 14 min. Sedmerci: Orošhaza 4/5, Spartak Vojput 4/4.

Orošhaza: 
Budak 3, Stranig, Knežević 7, Berth, Smojver 2, Komporaly 2, Cemas 1, Zalai, Varšandan 1, Nemeth G., Mažić 6, Mocovčin, Pastor 1, Sumonjić 3, Nemeth L., Tarkanji 2.

Spartak Vojput: 
Radulović, Kosović, Županjac 9, Ilić, Perović 3, Čupić 5, Distol 1, Đekić 2, Lojaničić 3, Žegarac, Ljubojević 1, Knežević 1, Pejić Tukuljac, Basarić 5, Stojanović, Galfi.
U nastavku susreta Zeljković je šansu pružio i ostalim igračima. Sredinom drugog poluvremena domaći su polako počeli da smanjuju razliku, da bi u 52. minutu Knežević uspeo da izjednači na 25:25. Bila je to dovoljna opomena za srpskog viceprvaka. čiji igrači  su se trgli i preko Đekića i Županjca poveli sa 25:27. Prednost nisu ispuštali do kraja.
Spartak Vojput će sledeći pripremni meč odigrati na turniru u subotu u Riđici, gde ih pored domaćina očekuje duel sa Spačvom iz Vinkovaca.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *