"AIR FRANCE", ORI SE PARIZOM: Narsis odveo "Eksperte" u finale! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaRIO 2016 „AIR FRANCE“, ORI SE PARIZOM: Narsis odveo „Eksperte“ u finale!

„AIR FRANCE“, ORI SE PARIZOM: Narsis odveo „Eksperte“ u finale!

Marko Marjanović
0 komentar

Zahvaljujući pogotku Danijela Narsisa u poslednjoj sekundi, reprezentacija Francuske će u nedelju imati priliku da postane prva u istoriji sa tri uzastopna Olimpijska zlata. Iskusni as je malo pre poslednjeg zvuka sirene bacio Nemačku u očaj golom sa pozicije desnog beka, za konačnih 29:28 (16:13).

U drugom polufinalu, od 01.30, sastaju se Danska i Poljska.

Tokom  fantastične rukometne predstave u „Future“areni,  „Trikolori“ su čuvali vođstvo od prvog do 59. minuta. Najviše je bilo plus sedam, posle jedinog pogotka Omejea na meču – 22:15. Vrhunski su bili napadi na obe strane, a hrabri Nemci predvođeni neustrašivim mladim šuterom Julijusom Kunom i poslovično sigurnim Genshajmerom nisu dozvolili da pitanje pobednika bude rešeno tako rano.

Prelepe napadačke kreacije ređale su se na obe strane, s tim što su Francuzi imali maestralnog Omejera na golu, bez čijih odbrana bi „Panceri“ i ranije uspeli da dođu do egala.

„Eksperti“ su zasijali u svom najlepšem sjaju od samog starta, blistali su Port i Narsis, te dobra igra Nemačke nije bila dovoljna za više od prihvatljivog minusa, koja je na odmoru iznosio tri gola.

Junačka borba je viđena i u drugom poluvremenu – Francuzi koriste par grešaka rivala da se odvoje na velikih 22:15, ali su momci pod dirigentskom palicom Dagura Sigurdsona malo po malo uspevali da se približe.

Šutersko raspoloženje levog beka Kuna je bilo na najvišem nivou, a odbrana je konačno uspela da spreči saradnju francuske spoljne linije sa Soreindom. 100 sekundi pre kraja, Rajhman smanjuje na gol zaostatka, a potom i donosi izjednačenje, posle realizovane kontre.

Ostao je minut za napad apsolutnog vladara svetskog rukometa – Onesta traži tajm-aut 43 sekunde pre kraja. Nemci su dobro držali odbranu sve do poslednjeg naleta Narsisa, koji je uspeo da se izbori za povoljnu poziciju na desnom beku, i pogodi za veliko slavlje najuspešnije selekcije svih vremena.

Narsis je bio i najefikasniji u pobedničkim redovima sa sedam golova, dva više od odličnog Porta. Na drugoj strani, kapiten Uve Genshajmer je još jednom potvrdio klasu sa 11 golova iz 12 pokušaja. Omejer je bio briljantan sa 12 odbrana, koliko su zajedno imali Hajneveter (9) i Volf (3).

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball