Balkan-Handball.com

BUĐENJE: Goropadni Hrvati počistili Dansku

Buđenje u pravi čas. Posle dve blede partije, poraza od Katara i pobede nad Argentinom, reprezentacija Hrvatske odigrala je u skladu sa svojim renomeom i sa terena počistila jednog velikog rivala – Dansku 27:24 (15:12). Sa ovakvim pristupom, Kauboji se mogu upustiti i u borbu za prvo mesto u grupi sa Francuzima.

Upravo je drugačiji pristup doneo Duvnjaku i društvu prednost na startu trećeg duela u Future Areni. Agresivna odbrana, dobra realizacija, rastrčani Štrlek, i Hrvatska je već posle osam minuta nagovestila ishod duela vođstvom 5:2.

Danska je imala svoje adute u Mikelu Hansenu i Svanu Hansenu, ali to nije bilo dovoljno za nešto veće osim približavanja na 10:9. Hrvati su imali raspoložene šutere, Duvnjaka i Kopljara, jakog Kozinu na crti, a kada su se Danci i približili, na golu je do kraja poluvremena zavladao Ivan Pešić, tek da se na odmor ode sa mirnih 15:12.

Razbranio se Grin na početku drugog dela, Svan nastavio da rešeta, pa je Mensah izjednačio na 16:16. Opet se pojačalo u odbrani, više nije bilo rešenja da se nadigrava, a sa druge strane su rešetali Stepančić, Čupić, Kozina.

Dobra odbrana donela je Hrvatskoj i dva gola sa igračem manje u napadu, kada su Danci i potpuno potonuli kod 21:17 u 42. minutu.

Kada je Stepančić pogodio za 25:20 u 50. minutu bilo je jasno da Gudmundur Gudmundson nema keca u rukavu za preokret u finišu…

Duvnjak je bio najefikasniji sa osam, Štrlek dodao četiri. Kod Danaca, Hansen je postigao osam, Svan Hansen devet.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *