Željko Babić o veri posle Danaca: Forma se diže, ja gradim, mediji ruše! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaRIO 2016 Željko Babić o veri posle Danaca: Forma se diže, ja gradim, mediji ruše!

Željko Babić o veri posle Danaca: Forma se diže, ja gradim, mediji ruše!

zika.bogdanovic
0 komentar

Hrvatski selektor Željko Babić ne menja izraz lica ni kada je dobro, ni kada je loše, mada po njegovom mišljenju, ni start Hrvatske na olimpijskom turniru u Riju nije bio za kritiku. Pobeda protiv Danske, međutim, raspričala je šefa struke „Kauboja“ koji se osvrnuo i na ulogu medija u svemu tome:

  • Igrali smo dobro. Krucijalna je bila vera i timska homogenost. Verovali smo da se ovo može napraviti. Forma se diže. Tim je pobedio. Igrači su bili fokusirani, dobro su odradili to što je trebalo. Nekada postavim taktiku i ne ide. Taktika je dobra kada pobediš, a ne kada izgubiš. Rekao sam da će se forma dizati kroz turnir. U to verujem – rekao je Babić i dodao:

  • Veliki problem je što ono što kao selektor gradim, mediji sruše. Znači izvrsna pobeda protiv Argentine, a mediji napišu da je to bezveze. I normalno je da kada igrači to čitaju, da ih to vraća u inicijalno stanje. To je velika pobeda. Znam šta im pričam i kako razmišljaju, ali mediji anuliraju sve. Normalno je da gubiš samopouzdanje nakon jedne loše odbrane, itd.Igrali smo odličnu odbranu. Marko mi je puno pomogao, ovo je njegova taktika danas. Radujem se meču sa Francuzima – zaključio je Babić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball