SEHA F4: Vesprem brani trofej u Varaždinu - Sabate: Osećamo veliki pritisak - Balkan-Handball.com
Naslovna Arhiva SEHA F4: Vesprem brani trofej u Varaždinu – Sabate: Osećamo veliki pritisak

SEHA F4: Vesprem brani trofej u Varaždinu – Sabate: Osećamo veliki pritisak

Marko Marjanović
0 komentar

Pred start fajnal fora petog izdanja SEHA Gasprom lige, koji će se od 1. do 3. aprila održati u Varaždinu. medijima su se obratili predstavnici svih timova učesnika – PPD Zagreba, Vardara, Vesprema i Meškov Bresta.

Na početku, prisutne predstavnike medija pozdravio je direktor SEHA GAsprom lige, Siniša Ostoić.

-Nadam se da ćemo svi uživati u ovom spektaklu, da ćemo svi biti zadovoljni u nedelju uveče kada se sve završi. Karata za nedeljne mečeve više nema. Za ovaj veliki događaj akreditovano je 160 novinara –  ta dva podatka govore da smo dobro radili. Nadam se da ćemo izdržati ovaj fajnal for i potvrditi da predstavljamo najbolji rukomet u regionu, jer će nas čitava Evropa gledati.

Prvi favorit i branilac titule je Vesprem. U reprizi prošlogodipnjeg finala, mađarski prvak će igrati protiv Meškov Bresta u prvom polufinalu (petak, 18:00). Treneri oba tima izneli su iščekivanja.

Ćavi Sabate, trener Vesprema

-Drago nam je da smo se i ove godine nadmetali u ovako dobrom takmičenju. Osećamo veliki pritisak, očekuje se da odbranimo titulu. Biće jako teško protiv Meškova. Oni su odlična ekipa, sve je moguće kada se igra jedan meč. Osećamo se dobrodošli, na fajnal foru su vrhunski timovi. Navijači će uživati u spektaklu, nema dileme.

 

Renato Sulić, igrač Vesprema

-Trener je dosta toga rekao. Očekujem tvrdu, čvrstu utakmicu. Igrali su dva neizvesna meča protiv Kielcea nedavmo i pokazali  da mogu dosta toga. Mislim da će sutrašnja utakmica biti drugačija od prethodnih naših međusobnih. Mi branimo titulu, pokazaćemo sve što znamo na terenu. Mađarski navijači najavili su dolazak u velikom broju, oni će biti naš osmi igrač, kao i uvek.

Sergej Bebeško, trener Meškov Bresta

-Za naš tim je veliki uspeh što smo se plasirali u završnicu ovog takmičenja, što smo u društvu Vesprema, Vardara i PPD Zagreba…Vesprem jedan od najboljih timova Evrope, ako ne i najbolji. Meč će nam doneti odlično iskustvo za budućnost. Dobili smo najtežeg protivnika, bilo bi nam lakše da je bilo ko od preostale tri ekipe naspram nas. Ipak, u jednoj utakmici je sve moguće, ako se držimo plana možemo odvesti meč u egal završnicu.

Ljubo Vukić, igrač Meškov Bresta

-Nadam se sjajnom turniru. Vesprem je ne samo favorit u Varaždinu, već i u Ligi šampiona. Želimo da pružimo pravi otpor Vespremu. Kao što je rekao trener – cilj je držati se plana, i odvesti meč u neizvestan finiš.

Foto: Igor Panevski

 

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball