"Slavimo zajedno" – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

"Slavimo zajedno"

 Ovo je najuspešnija sezona Podravke u poslednjih par godina. Posle 11 godina, Podravka je prošla grupu u Ligi šampiona, osvojli smo Regionalnu ligu, a naša će biti i dupla kruna u Hrvatskoj. Što je najvažnije, kvalitetom smo se vratile u vrh evropskog rukometa. Ja sam na početku sezone rekla da mi sa ovakvom ekipom možemo svakoga da pobedimo. Juče smo dobili Hipo, sa Viborgom (koji će po mom mišljenju osvojiti LŠ), utakmica se prelomila u poslednjih deset minuta, Vlceu smo dobili. Još samo ostaje Đer, i to su četiri najbolje ekipe u Evropi!!! Da nas je malo poslužila sreća u žrebu, Podravka bi se našla tu, umesto neke od ove četiri ekipe.  Ali, sport je takav. Pored dobre ekipe, žreba, treba i dosta sreće. Međutim, igre koje smo pružili i publika koja u sve većem broju puni halu, najbolje govore da je iza nas (još malo), uspešna sezona!

Ja sam i sledeće godine ovde. Mislim da sam donela pravu odluku u pravom trenutku. Iako je u Đeru bilo i više nego dobro, promena mi je prijala, i ekipe, i sredine. Nekako je sve išlo lagano, i moje uklapanje sa devojkama, sa trenerom, sa ovom sredinom, navijačima, kao i uklapanje u igru. Sada, kada se osvrnem, nekako je brzo prošlo. A brzo prođe samo ono što je dobro:)

Što se tiče regionalne lige, mislim da ako opstane cela ta ideja i dalje, i malo se usavrši i nadogradi, rukomet na Balkan će zauzeti staro mesto – sam vrh! I ove godine je to bila najjača liga od svih, što su ekipe i potvrdile ulaskom u četvrtfinale. Žao mi je što iz Srbije ni jedna ekipa nije učestvovala, jer koliko god da košta učešće, rukomet u Srbiji bi mnogo više dobio. Ljudi koji vole rukomet u Srbiji su gladni dobrog rukometa i dobrih utakmica. Iskreno se nadam da će sledeće sezone biti drugačije.

To što su me ljubiteli rukometa na Balkanu izabrali za najbolju igračicu, i ono trzavica, i lošeg što se dešavalo oko mene (a to je bilo samo oko reprezentacije), nekako je zaokružilo ovu sezonu, najbolje što je moglo. Kao što sam i prvi put rekla, kada sam bila izabrana za najbolju igračicu Srbije, meni je mnogo veći uspeh da se moje igre svide ljudima koji vole rukomet, nego da to bude trenerski izbor! Iz prostog razloga, jer svaki trener ima neku svoju viziju, svoje ideje, i gleda to profesionalno. A narod, gleda i uživa. Zato, hvala Vam što ste glasali za mene i ulepšali mi sezonu. Ali, ako tako nastavite, ne znam kako ću više opravdati vaša očekivanja:)))

Šalu na stranu, stvarno je jako bilo bitno da se ovde dobro osećam, jer drugačije ne bih mogla da igram. Tako da veliki deo ovog uspeha zaslužuju i moje drugarice iz kluba, i treneri koji su mi pomogli da se osećam kao da sam ovde već dugo, dugo…

A Vama, srećan drugi rođendan. Opet nekakako slavimo zajedno. Vi ste uspešniji i posećeniji, a mene ljubitelji po drugi put proglašavaju za najbolju:). Lepo, zar ne?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *