Egipat bolji od Rusije, Francuska jedva sa Alžirom - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaSP 2021 Egipat bolji od Rusije, Francuska jedva sa Alžirom

Egipat bolji od Rusije, Francuska jedva sa Alžirom

Marko Marjanović
0 komentar

U utakmici biti ili ne biti, reprezentacija Egipata je odigrala sjajno i savladala Rusiju 28:23 (15:8), dok su Francuzi mnogo teže nego što se očekivalo slomili otpor ekipe Alžira, 29:26 (16:14).

Sa teškim imperativom pobede na leđima, Egipćani su prilično lako došli do trijumfa nad Rusima, koji su odigrali prilično ispod nivoa pokazanog u duelima sa Belorusijom i Slovenijom, iz kojih su preneli tri boda u narednu fazu.

Od samog početka, nerešiva enigma bio je Ahmed Elahmar, kojem je Parondo dao prednost ispred Omara Jahije. Lomio je iskusni desni bek kičmu Rusima u prvih 20 minuta, izmišljao golove i asistencije u trenucima kada je delovalo da rešenja nema. Međutim, egipatski virtouz se u nastavku meča povredio i pitanje je da li će biti spreman za nastavak turnira. Na drugoj strani, ruski napad je od 15. minuta utakmice postao potpuno paralizovan, pa su Egipćani već u prvom poluvremenu odradili najveći deo posla.

Domaćin Mondijala je prvo poluvreme okončao serijom 5:0 zahvaljujući motivisanoj, agresivnoj i granitnoj odbrani koja je nadoknadila skroman golmanski učinak Hendavija, kojeg je već u prvom poluvremenu zamenio dosta uspešniji El-Tajar. 

Pored Elahmara, nerešiv je za rusku odbranu bio pivotmen Šebib, koji je u prvom poluvremenu bio nepogrešiv (6/6).U nastavku, predvođeni najsvetlijom tačkom, mladim Kosorotovim, tim Velimira Petkovića je pokušavao da se vrati u igru, ali nije bio ni blizu. Najveća prednost Egipta iznosila je osam golova, a tek u završnici, Rusija je uspela da ublaži poraz.

RUSIJA-EGIPAT 23:28 (8:15)

Rusija: Sergei Mark Kosorotov 8, Dmitrii Zhitnikov 4, Pavel Andreev 4, Aleksandr Kotov 2, Sergei Kudinov 2, Daniil Shishkarev 1, Igor Soroka 1, Denis Vasilev 1.

Egipat: Mohamed Mamdouh 7, Ahmed Elahmar 6, Mohammad Sanad 6, Ali Zein 4, Yahia Omar 2, Yehia Elderaa 2, Eslam Hassan 1.

Nakon startne pobede nad Norveškom, Francuzi se jako muče protiv autsajdera, pa su tako jedva savladali i unapred prežaljeni Alžir. U čudnoj utakmici, afrička selekcija je na samom početku nagovestila dramu povevši sa 5:1, nešto kasnije i sa 9:5. Tada su „Trikolori“ furioznom serijom 7:0 preokrenuli na 12:9, i činilo se da će ostatak meča biti formalnost.

Međutim, predvođeni Berkusom i Abdijem, Alžirci su uspeli da ostanu u igri. Serijom 4:0 sredinom drugog dela ponovo su došli u vođstvo (21:10), i držali se u egalu do samog finiša i rezultata 26:26. Međutim, do kraja meča Francuska je dala tri gola, a Alžir nijedan, pa je favorit ipak upisao planirane bodove, i sada ima maksimalnih šest.

FRANCUSKA-ALŽIR 29:26 (16:14)

Francuska:Dika Mem 4, Ludovic Fabregas 4, Kentin Mahe 4, Nicolas Tournat 3, Nedim Remili 3, Valentin Porte 3, Melvyn Richardson 2, Jean Jacques Acquevillo 2, Luc Abalo 1, Michael Guigou 1,Adrien Dipanda 1, Luka Karabatic 1 

Alžir: Messaoud Berkous 7, Abdi Ayoub 6, Daoud Hichem 3, Reda Arib 3, Redouane Saker 1, Hichem Kaabeche 1, Rahim Abdelkader 1, Sofiane Bendjilali 1, Oussem Boudjenah 1, Moustapha Hadj Sadok 1, Zohir Naim 1.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball